Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Φονικές βροχοπτώσεις σε Γαλλία και Βέλγιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τέσσερις νεκροί ο απολογισμός από τις καταρρακτώδεις βροχές.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν 4 θανάτους και περίπου 10 τραυματισμούς, καθώς και υλικές ζημιές στη Γαλλία και στο Βέλγιο, με αποκλεισμένους δρόμους και πλημμυρισμένα σπίτια.

Αν και κανένας τραυματισμός δεν καταγράφηκε σήμερα στο Βέλγιο, σε ορισμένες περιοχές έπεσε μέσα σε 24 ώρες τόση βροχή όση σε 1,5 μήνα, σύμφωνα με το Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο (IRM). Στη φλαμανδική πόλη Ρουλέρ η πυροσβεστική υπηρεσία έλαβε από 1.200 έως 1.300 κλήσεις προκειμένου να επέμβει σε πλημμυρισμένα υπόγεια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Στο χωριό Βερζάν, κοντά στην Τουρνέ (δυτικά), πολλοί δρόμοι βρέθηκαν περισσότερο από ένα μέτρο κάτω από το νερό και τη λάσπη από τους παρακείμενους αγρούς. Στην περιοχή της Τουρνέ, επίσης, η πρόσβαση σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας και σε αυτοκινητοδρόμους έκλεισε προσωρινά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στη Γαλλία, η ίδια κατάσταση επικρατούσε στις βόρειες και τις κεντρικές περιοχές. Από το χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί οι πυροσβέστες επενέβησαν περισσότερες από 4.500 φορές, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, κυρίως για πλημμυρισμένα υπόγεια και στέγες που κατέρρευσαν.

Έπεσαν έως και 100 mm βροχής, δηλαδή 100 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο νότια του Παρισιού, όπου ένα λύκειο και ένα δημοτικό σχολείο εκκενώθηκαν.

Δυτικά, ο αυτοκινητόδρομος A10 που ενώνει το Παρίσι με το Μπορντό έκλεισε στην κυκλοφορία κοντά στην Ορλεάνη. Κεντροανατολικά, περίπου 80 δρόμοι αποκλείστηκαν και 10 σχολικά συγκροτήματα έκλεισαν.

«Δεν το έχουμε ξαναζήσει. Είχαν σημειωθεί πλημμύρες και το 1984/1985 και το 2001, αλλά τότε είχαμε 7 έως 8 πλημμυρισμένες κωμοπόλεις στις 14», δήλωσε ο Σιρίλ Μπουγιό, δήμαρχος της Βιλνέβ-σιρ-Ιόν, μίας κοινότητας 5.400 κατοίκων.

Στο Παρίσι, η στάθμη του Σηκουάνα έφθασε τα 3,46 μέτρα, ένα επίπεδο στο οποίο φθάνει συχνά το χειμώνα, αλλά σπάνια τον Ιούνιο.

Τον Οκτώβριο, 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κυανή Ακτή από πλημμύρες, από τους οποίους οι οκτώ είχαν εγκλωβιστεί σε υπόγεια πάρκινγκ και κατοικίες.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν 4 θανάτους και τραυματισμούς, μεταξύ των οποίων ενός πυροσβέστη ο οποίος πνίγηκε προσπαθώντας να βοηθήσει έναν άνδρα που πνιγόταν στο Σβάμπις Γκμονυτ, μια πόλη κοντά στη Στουτγκάρδη (νοτιοδυτικά). Ένας 60χρονος πνίγηκε σε ένα υπόγειο γκαράζ και μία 13χρονη, που είχε καταφύγει σε σιδηροδρομική γέφυρα, παρασύρθηκε από τρένο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.