Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Για ποιο λόγο πρέπει να ελέγξουν το λογαριασμό τους όσοι είχαν Myspace

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι συνέβη στους παλιούς λογαριασμούς.

Πιθανόν έχετε πολύ καιρό να σκεφτείτε το Myspace και είναι λογικό καθώς από τότε που τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα έχουν κάνει την εμφάνιση τους, πλατφόρμες όπως το Myspace μένουν ξεχασμένες και αχρησιμοποίητες από τους περισσότερους.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, οι χρήστες θα πρέπει να επισκεφτούν ξανά τους ξεχασμένους λογαριασμούς τους, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής Mirror, χάκερ παίρνουν πληροφορίες σχετικά με εκατομμύρια προφίλ χρηστών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ίδια ομάδα προσπαθεί να πουλήσει πληροφορίες που αφορούν σε 65,4 εκατομμύρια χρήστες της πλατφόρμας Tumblr και ανακοινώθηκε επίσης ότι άρπαξε ονόματα χρηστών, κωδικούς πρόσβασης και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από 360.300.000 λογαριασμούς του Myspace.

Σε δήλωσή του, εκπρόσωπος του Myspace, υποστήριξε ότι ομάδα ρώσων χάκερ που ονομάζονται «Ειρήνη», έκλεψαν τις ευαίσθητες πληροφορίες και τώρα ετοιμάζονται να τις πουλήσουν.

Ποιους χρήστες όμως αφορά αυτό; Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας λογαριασμός που δημιουργήθηκε πριν από τις 11 του Ιουνίου του 2013 θα μπορούσε να επηρεαστεί από τους χάκερ και να βρίσκονται εκτεθειμένα τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη. Το Myspace ανακοίνωσε ότι έχει κάνει ότι είναι δυνατόν για την προστασία των χρηστών για όλους τους λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν πριν από αυτή την ημερομηνία. Έτσι τους «απενεργοποίησε» αυτόματα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι έχουν έναν παλιό λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο Myspace, καλό θα ήταν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα για να επαναφέρουν τον κωδικό πρόσβασής τους, να θυμηθούν τις προσωπικές πληροφορίες που έχουν μοιραστεί και να δουν ξανά έστω και για λίγο πώς ήταν η εποχή πριν από το Facebook. Αν και ούτως ή άλλως έχουν γίνει αρκετές αλλαγές μέχρι τότε για να κρατηθεί το ενδιαφέρον των χρηστών.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.