Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Η άγνωστη «έρημος» της Βρετανίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια λωρίδα γης που θυμίζει Άγρια Δύση - Δείτε τις φωτογραφίες.

Μοιάζει με σκηνικό ταινίας που εκτυλίσσεται μετά την Αποκάλυψη: σκόνη, ξηρασία, εγκατάλειψη, σχεδόν πλήρης απουσία ζωής. Πρόκειται ωστόσο για τη μοναδική «έρημο» της Βρετανίας, τοπίο ψυχρό και άνυδρο στο Dungeness του Kent, το οποίο αποτύπωσε στο φακό του ο φωτογράφος Robert Walker, σε ταξίδι του εκεί τον Φεβρουάριο του 2015.

Η φωτογραφική συλλογή τιτλοφορείται Fifth Continent και δείχνει τη «στοιχειωμένη» γη που έχει ονομαστεί η «έρημος της Βρετανίας». Μία έκταση τριών μιλίων που έχει χαρακτηριστεί μέρος ειδικού επιστημονικού ενδιαφέροντος και για το λόγο αυτό έχει τραβήξει την προσοχή φωτογράφων και καλλιτεχνών εδώ και χρόνια.

«Γνώριζα για το Dungeness αλλά μόνο όταν προγραμμάτισα το πρώτο μου ταξίδι εκεί άρχισα να καταλαβαίνω τη μαγεία του», λέει ο φωτογράφος.

Πρωτοεπισκέφθηκε το Dungeness το 2011 και στη συνέχεια ταξίδεψε εκεί πολλές φορές ακόμα. Εκεί βρίσκονται και δύο πυρηνικές μονάδες ενώ στις φωτογραφίες φαίνονται δίχτυα ψαρέματος και βαγόνια τραίνου.

Σύμφωνα με τη Daily Mail η περιοχή αγοράστηκε από την εταιρεία EDF energy στα τέλη του 2015.

Παρότι πολλοί χαρακτηρίζουν το Dungeness «έρημο», η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας εξηγεί πως τυπικά αυτό δεν ισχύει λόγω της ποσότητας βροχής που πέφτει ετησίως την περιοχή.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.