Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Ρομαντικοί προορισμοί ιδανικοί για ερωτευμένους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οχτώ σημεία της Ελλάδας που θα βγάλουν τον πιο ρομαντικό εαυτό σας.

Ακόμη κι αν δεν περιμένετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να γιορτάσετε τον έρωτά σας, πάντα η συγκεκριμένη γιορτή αποτελεί ιδανική αφορμή για ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο σε κάποιο από τα πανέμορφα μέρη τόσο της ηπειρωτικής, όσο και της νησιωτικής Ελλάδας. Επιλέξαμε εκείνα που θα σας βγάλουν τον πιο ρομαντικό εαυτό σας, έτσι ώστε οι μέρες που θα περάσετε με το έτερον ήμισυ να είναι οι πιο ονειρικές και ειδυλλιακές που είχατε φανταστεί ποτέ.
Ναύπλιο



Αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο όμορφες και ρομαντικές πόλεις της Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τόσο των Ελλήνων όσο και των ξένων επισκεπτών της χώρας –ονομάστηκε "Νάπολη της Ανατολής" από τους Ενετούς κατακτητές– το Νάυπλιο αποτελεί συνώνυμο των ειδυλλιακών εξορμήσεων που τα έχουν όλα. Βόλτα στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης με τη χαρακτηριστική, ενετική αρχιτεκτονική, φαγητό σε κάποιο από τα γουστόζικα ταβερνάκια, τόσο στην Παλιά Πόλη όσο και στην παραλιακή περαντζάδα της Μπουμπουλίνας, και φυσικά ποτό σε κάποιο από τα ατμοσφαιρικά μπαράκια της. Οι αναμνηστικές φωτογραφίες σας θα συμπεριλαμβάνουν στο φόντο τα πολυφωτογραφημένα Μπούρτζι και Παλαμήδι.

Περισσότερες προτάσεις για το Ναύπλιο 

Μονεμβασιά



Αν θέλετε το παραμύθι με την πριγκίπισσα και τον έφιππο πρίγκιπα να πάρει σάρκα και οστά, τότε προορισμός σας θα γίνει σίγουρα η Μονεμβασιά. Από τις πιο καλοδιατηρημένες καστροπολιτείες της χώρας που κατοικούνται μέχρι σήμερα, πίσω από τα ενετικά τείχη της ξυπνάνε μνήμες αιώνων. Πλακόστρωτα σοκάκια, εντυπωσιακά αρχοντικά, ατμοσφαιρικές καμάρες, πέτρινα σκαλιά στα βασικά χαρακτηριστικά της, τα οποία είναι αρκετά για να σας κάνουν να ξαναερωτευτείτε το ταίρι σας. Μην παραλείψετε να ανηφορίσετε μέχρι το Επάνω Κάστρο για να απολαύσετε πανοραμική άποψη της Μονεμβασιάς και της θάλασσας που απλώνεται στα «πόδια» της.

Πήλιο



Γνωστό και ως βουνό των Κενταύρων το Πήλιο προσφέρει μοναδικές εμπειρίες με φυσικό σκηνικό το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο του. Γεμάτο με γραφικά και κουκλίστικα χωριά στις πλαγιές του (Πορταριά, Μακρινίτσα, Τσαγκαράδα, Βυζίτσα, Άγιος Λαυρέντιος, Μηλιές κ.α.), εδώ θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε βόλτα σε γραφικά σοκάκια, να θαυμάσετε παραδοσιακά κτήρια τοπικής αρχιτεκτονικής, να δοκιμάσετε ντόπιες συνταγές, να προμηθευτείτε τοπικά προϊόντα, όπως τσίπουρο, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού και να παρατηρήσετε από κοντά τη φύση σε όλο το μεγαλείο της. Και όλα αυτά στον υπερθετικό βαθμό.

Πάρτε μια γενικότερη ιδέα για το Πήλιο 

Κέρκυρα



Προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, η Κέρκυρα αποτελεί ιδανική επιλογή για εκείνους που θέλουν να ξεφύγουν από το κλεινόν άστυ και να βρεθούν σε ένα πανέμορφο μέρος, με μόνο χαρακτηριστικό του την αρχοντιά και τη γραφικότητα. Με μια Παλιά Πόλη πραγματικό κόσμημα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει ανακηρυχθεί ως ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό μνημείο από την UNESCO και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο με τα Μνημεία Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τα δύο επιβλητικά φρούρια (το Παλαιό και το Νέο) που την αγκαλιάζουν. Μια βόλτα στα γραφικά, λιθόστρωτα καντούνια, την πανέμορφη πλατεία Δημαρχείου και το κουκλίστικο Καμπιέλο, σίγουρα θα σας μεταφέρει κάπου στην Ιταλία και θα ξυπνήσει τα πιο ρομαντικά σας συναισθήματα.

Ενημερωθείτε για την Κέρκυρα 

Αράχωβα- Δελφοί



Παντός καιρού η Αράχωβα και οι Δελφοί, αποτελούν την εγγυημένη επιλογή των weekenders. Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, με ανέσεις που ικανοποιούν όλα τα γούστα και τα budget αφήνουν ευχαριστημένους όλους όσοι θα τους προτιμήσουν για την ολιγοήμερη εκδρομή τους. Με πληθώρα επιλογών στον τομέα της διαμονής, της εστίασης και της διασκέδασης τόσο η Αράχωβα όσο και οι Δελφοί θα σας προσφέρουν αμέτρητες ρομαντικές στιγμές. Η μεν Αράχωβα με πιο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, οι δε Δελφοί με πιο παραδοσιακό και ιστορικό.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Αράχωβα και τους Δελφούς 

Σύρος



Δεν είναι υπερβολή το να πει κανείς ότι πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα νησιά της χώρας, αφού παραδίδει σταθερά μαθήματα ιστορίας και πολιτισμού τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους επισκέπτες της. Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι το λιμάνι, ενώ κατευθυνόμενος στα ενδότερα, έρχεται αντιμέτωπος με την πανέμορφη πρωτεύουσα Ερμούπολη. Τα γοητευτικά χωριά, που κουβαλούν την αίγλη του παρελθόντος, γίνονται πόλος έλξης, ενώ από τη ρεμπέτισσα Άνω Σύρο ως τα αριστοκρατικά Βαπόρια, η Σύρος επιβεβαιώνει πως μπορεί να μαγέψει όποιον της αφιερώσει χρόνο.

Μάθετε τα πάντα για τη Σύρο

Ναύπακτος



Μικρή και γραφική η Ναύπακτος και τα ορεινά χωριά της αποτελούν το αντίπαλο δέος της Αράχωβας. Συνδυάζοντας ιδανικά το βουνό με τη θάλασσα, προσφέρει μια ολοκληρωμένη και ταυτόχρονα ρομαντική εμπειρία σε όσους την επιλέξετε για την απόδραση του σαββατοκύριακου. Με το επιβλητικό κάστρο να αγκαλιάζει την πόλη από ψηλά έως το επίπεδο της θάλασσας, το καρτποσταλικής ομορφιάς λιμανάκι, τις γραφικές συνοικίες με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, τους πύργους και τα καπετανόσπιτα να δηλώνουν έκδηλα την άρρηκτη σχέση της πόλης και των κατοίκων της με τη θάλασσα, αλλά και τις ποιοτικές επιλογές σε διαμονή, φαγητό και διασκέδαση η Ναύπακτος δικαίως προσπαθεί να «κλέψει» τα φώτα από την δημοφιλή Αράχωβα. Στα συν τα πανέμορφα ορεινά χωριά της «βουτηγμένα» στην καταπράσινη αγκαλιά της φύσης.

Tip: Όσοι από εσάς δεν καταφέρετε να ξεφύγετε από το κλεινόν άστυ μην απογοητευτείτε. Η Αθήνα έχει πανέμορφα μέρη όπου μπορείτε να περάσετε ρομαντικές στιγμές με το έτερον ήμισυ. Από τα γραφικά Αναφιώτικα στην Πλάκα, μέχρι τη μαρίνα Φλοίσβου και το Σούνιο να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει για μια μικρή εξόρμηση εντός πόλης!


Πηγή: http://www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.