Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

«Κάμψη στη γρίπη από τα μέσα Απριλίου»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απραίτητος ο άμεσος εμβολιασμός σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Γιαννόπουλος.

«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και εμπίπτουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έστω και τώρα να εμβολιαστούν διότι γρίπη και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο θα έχουμε και η κάμψη θα εμφανιστεί από τα μέσα Απριλίου» επισήμανε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος έκανε γνωστό ότι εμβόλια υπάρχουν και αποζημιώνονται πλήρως μέσω των ταμείων, ενώ -σύμφωνα με στοιχεία- ανακοίνωσε μέχρι σήμερα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές που οφείλονται στη γρίπη, τύπου Η1Ν1, 44 άνθρωποι.

«Έχουμε χάσει 44 περιστατικά και φέτος είναι περισσότερα τα κρούσματα απ' ό,τι πέρυσι την ίδια περίοδο, δηλαδή την 5η εβδομάδα του αντιστοίχου έτους, του 2015» είπε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχει έξαρση, αλλά ξεκαθάρισε ότι αν δεν ολοκληρωθεί η περίοδος της γρίπης δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα από τον ΚΕΕΛΠΝΟ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο κ. Γιαννόπουλος έκανε επίσης γνωστό ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα γίνει η ανάρτηση της προκήρυξης για τη στελέχωση των ΜΕΘ με την πρόσληψη 500 ατόμων, 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών - τριών όλων των κατηγοριών, ενώ διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν κλίνες.

«Κλίνες υπάρχουν και είναι πλήρως εξοπλισμένες οι μη λειτουργούσες» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι μέσα σε 15-20 ημέρες θα έχουμε τελειώσει τη διαδικασία για τη στελέχωση των ΜΕΘ με την προσθήκη άλλων 50-60 κλινών.

Απαντώντας σε καταγγελίες που αναφέρουν ότι καρδιοπαθείς νοσηλεύονται στους ίδιους θαλάμους με ασθενείς με διαπιστωμένη εργαστηριακά γρίπη Η1Ν1, ο κ. Γιαννόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι όταν η γρίπη είναι σε στάδιο της επώασης δεν υπάρχει κίνδυνος μεταδοτικότητας. «Και βέβαια μπορεί να υπάρξει αυτή η συνύπαρξη. Η ιατρική έχει επιστημονικούς κανόνες, δεν είναι μια επιστήμη φοβική» κατέληξε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.