Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Η ζωή στην… πόλη των τραπεζών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ταξίδι στην Φρανκφούρτη, στη «Βαβέλ της Γερμανίας» - Δείτε τις φωτογραφίες.

Την χαρακτηρίζουν «Πόλη των Τραπεζών» ή ακόμη και «Βαβέλ της Γερμανίας». Ο λόγος για την Φρανκφούρτη, το ισχυρότατο οικονομικό κέντρο και σημαντικό σταυροδρόμι της Γερμανίας αλλά και της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Μπορεί να μην συγκρίνεται με τις εντυπωσιακές ευρωπαϊκές πόλεις με την πολύπλευρη καθημερινότητα και την κοσμοπολίτικη λάμψη που έχουν, ωστόσο η Φρανκφούρτη είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ευρωπαϊκή πόλη και συνεχώς εξελισσόμενη.

Εκεί στην καρδιά του ευρώ και της οικονομίας υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές που μπορεί κανείς να γνωρίσει και να εξερευνήσει. Ένα από αυτά είναι ο Καθεδρικός Ναός Αγ. Βαρθολομαίου με ύψος τα 95 μέτρα. Χτίστηκε κατά τη διάρκεια του 14ου αιώνα και από το 1562 μέχρι το 1792 σε αυτό το ναό στέφονταν οι αυτοκράτορες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας της Γερμανίας. Ο Ναός έχει χαρακτηριστεί ως σύμβολο της εθνικής ενότητας των Γερμανών, ειδικά κατά τον 19ο αιώνα. Το 1867 ο καθεδρικός καταστράφηκε από πυρκαγιά και ξαναχτίστηκε με την σημερινή του μορφή.

Στην πόλη των ουρανοξυστών και των κτιρίων που στεγάζουν τις τράπεζες θα δει κανείς την Παλιά Όπερα της Φρανκφούρτης και το Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας ενώ από τον Πύργο της Φρανκφούρτης έχει κανείς την δυνατότητα να δει ολόκληρη την πόλη πανοραμικά από ύψος 200 μέτρων.

Την ώρα που δύει ο ήλιος βλέπει κανείς την πόλη να μεταμορφώνεται καθώς ανάβουν τα φώτα της. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και η γέφυρα Eiserner Steg. Στην είσοδο της υπάρχει το απόσπασμα από την «Οδύσσεια» «ΠΛΕΩΝ ΕΠΙ ΟΙΝΟΠΑ ΠΟΝΤΟΝ ΕΠ’ ΑΛΛΟΘΡΟΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ» «Πλέοντας μέσ’ το μελανό πέλαγος μ’ αλλόγλωσσους ανθρώπους»... Μια φράση που σίγουρα ταιριάζει σε μια πόλη που φιλοξενεί πάνω από 150 διαφορετικές εθνικότητες αν και θεωρείται ότι η εν λόγω φράση επιλέχθηκε γιατί η γέφυρα ενώνει δυο διαφορετικές περιοχές της Γερμανίας.

Πολυσύχναστο και πολύ γνωστό βέβαια είναι το ιστορικό κέντρο με το Romerberg, να αποτελεί την «καρδιά» αυτού. Είναι βόρεια της γέφυρας Eiserner Steg ενώ ο επισκέπτης μπορεί να κάνει βόλτα στην εμπορική περιοχή του Zeil με τις εντυπωσιακές βιτρίνες των καταστημάτων και στις όχθες του ποταμού Μάιν, θαυμάζοντας και τον περίφημο πύργο του Rententurm.

Όμορφη είναι επίσης και η βόλτα στον ποταμό Μάιν. Γι’ αυτό το σκοπό υπάρχουν τουριστικά ποταμόπλοια που πραγματοποιούν δρομολόγια στις όχθες της Φρανκφούρτης. Ένα ακόμη μέρος που αξίζει να γνωρίσετε είναι το πατρικό σπίτι του Γκαίτε το οποίο καταστράφηκε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ανακατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1950.

Στην πόλη που αποτελεί την έδρα του Γερμανικού Χρηματιστηρίου (Deutsche Börse AG), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πολλών τραπεζών, ενδιαφέρον θα είχε να επισκεφτείτε το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης αφού πρώτα κανονίσετε μια επίσημη ξενάγηση. Πρόκειται σίγουρα για ένα διαφορετικό ταξίδι στο σταυροδρόμι της Γερμανίας που αξίζει να επισκεφτείτε μια φορά στη ζωή σας...

Η θέα στους Ουρανοξύστες από την περιοχή του Zeil

Πλατεία Römerberg

Πάρκο Bethmann

Η Όπερα

Εμπορικό My Zeil

Το παλιό κτίριο της ΕΚΤ όπου παραμένει το σύμβολο

Η γειτονιά Bornheim Mitte

Η Γέφυρα Eiserner Steg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.