Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Σε ποιες περιοχές είναι κλειστά στα σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κλειστά τα σχολεία και στην ορεινή Αρκαδία

Κανονικά λειτουργούν στην Τρίπολη.

Με απόφαση του δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη της Τρίπολης λειτουργούν κανονικά, κλειστά είναι στα χωριά του δήμου, ενώ τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο σύνολο του δήμου, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά είναι σήμερα όλα τα σχολεία στη Γορτυνία με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Γιαννόπουλου και με απόφαση του δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτη Μαντά, κλειστά είναι μόνο τα σχολεία σε Καστρί και Άγιο Πέτρο Κυνουρίας.

-----

Κλειστά τα σχολεία σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Από τα ξημερώματα δουλεύουν τα εκχιονιστικά για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

Κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, ακόμα και στις πρωτεύουσες των νομών.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων από τις 2 τα ξημερώματα 40 μηχανήματα συμμετέχουν στην προσπάθεια καθαρισμού του οδικού δικτύου. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όσον αφορά το εθνικό δίκτυο, δεν υπάρχει πρόβλημα και είναι ανοικτό, ενώ η κίνηση στα ορεινά απαιτεί αντιολισθητικές αλυσίδες και στους δύο νομούς.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σύμφωνα με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, συνδράμουν 48 μηχανήματα στην προσπάθεια καθαρισμού του οδικού δικτύου. Στο εθνικό δίκτυο η κίνηση διεξάγεται, επίσης, κανονικά, χωρίς προβλήματα.

-----

Κλειστά τα σχολεία στη Λάρισα λόγω χιονιά


Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, μετά από απόφαση του Δήμου Λαρισαίων, λόγω του χιονιά που πλήττει την πόλη.

Γονείς που νωρίτερα μετέφεραν τα παιδιά τους στις σχολικές μονάδες ενημερώνονται επιτόπου για την αλλαγή στο πρόγραμμα και επιστρέφουν τους μαθητές στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με στελέχη του Δήμου Λαρισαίων τα Γυμνάσια και τα Λύκεια παραμένουν ανοιχτά.

Για τη λειτουργία των σχολείων στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας αποφασίζουν οι κατά τόπους Δήμοι.

-----


Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Λαμία και σε όλο το νομό Φθιώτιδας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

«Με απόφαση που εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος, σε συνεννόηση με τους Δημάρχους του Νομού και τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, δε θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία σε όλο το νομό Φθιώτιδας, πλην του Δήμου Λοκρών , λόγω της εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη».

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά στο Δήμο Λοκρών.

-----

Το κουδούνι δεν χτύπησε στα σχολεία των Καλαβρύτων

Προβλήματα καταγράφονται σε ορεινές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Κλειστά παραμένουν σήμερα όλα τα σχολεία του δήμου Καλαβρύτων, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, ενώ προβλήματα καταγράφονται σε ορεινές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς «οδηγηθήκαμε στην απόφαση να κλείσουμε σήμερα τα σχολεία, όχι γιατί υπάρχουν αποκλεισμένοι δρόμοι, αλλά για να μην ταλαιπωρηθούν οι μαθητές στις μετακινήσεις τους από τις κατά τόπους κοινότητες, λόγω του χιονιού και του παγετού».

Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, τα εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται συνεχώς, ώστε να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι, ενώ από τις πρωινές ώρες σημειώνονται και νέες χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στο δρόμο που συνδέει την κοινότητα της Περιστέρας με το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Στο μεταξύ προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Ειδικότερα, λόγω κατολισθήσεων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αγρινίου - Θέρμου, ενώ εξαιτίας των χιονοπτώσεων στην ορεινή Ναυπακτία, παραμένουν κλειστές οι επαρχιακές οδοί Άνω Χώρας - Κρυονερίου και Πλατάνου - Αράχωβας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.