Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ανάγκασαν αγόρι να παντρευτεί… σκύλο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με αυτό τον τρόπο θα διώξουν τα κακά πνεύματα.

Ένα επτάχρονο αγόρι, αναγκάστηκε να παντρευτεί ένα σκύλο επειδή η οικογένειά του πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα απομακρυνθούν τα κακά πνεύματα... Ο Mukesh Kerayi ζει στο αγροτικό χωριό Manik Bazar στην ανατολική Ινδία, σε μια επαρχία με βαθιά ριζωμένες τις δεισιδαιμονίες και της προλήψεις.

Σύμφωνα με τους γονείς και τους παππούδες του αγοριού, το ωροσκόπιό του προβλέπει ότι η μελλοντική σύζυγός του θα πεθάνει αρκετά νέα. Οπότε, προκειμένου να αποφευχθεί μια τέτοια τραγωδία, έντυσαν νύφη ένα αδέσποτο, θηλυκό σκυλί και το έβαλαν να παντρευτεί. Όπως συμβαίνει στους παραδοσιακούς, φυσιολογικούς γάμους –άνθρωπος με άνθρωπο δηλαδή-, οι καλεσμένοι χόρεψαν και χάρηκαν για την «ένωση» του νεαρού γαμπρού και της «νύφης». Μάλιστα, μετά την τελετή το σκυλί βρέθηκε και πάλι στους δρόμους, εκεί όπου το πέταξαν οι συγγενείς.

«Πιστεύουμε ότι ο γάμος θα διώξει τους κακούς οιωνούς από το αγόρι», είπε ο παππούς του 7χρονου, Ashok Kumar Leyangi, 43 ετών. «Αυτή είναι μια παραδοσιακή πρακτική στις κοινότητές μας και συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε αυτά τα παλιά έθιμα. Θεωρούμε ότι είναι ευθύνη μας να κρατήσουμε τα παιδιά μας σε ασφάλεια και ευτυχισμένα με αυτόν τον τρόπο», συμπλήρωσε.

Η κυβέρνηση της Ινδίας, εξακολουθεί να προσπαθεί να επιμορφώσει τις αγροτικές και φυλετικές κοινότητες, θέλοντας να τους αποκόψει από τέτοιες δεισιδαιμονίες.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.