Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Hawking: Aυτές είναι οι 3 μεγαλύτερες απειλές για το είδος μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με τον Stephen Hawking οι νέες τεχνολογίες πιθανότατα θα συντελέσουν σε «νέους τρόπους ώστε να πάνε στραβά τα πράγματα για το ανθρώπινο είδος».

Hawking: Aυτές είναι οι 3 μεγαλύτερες απειλές για το είδος μας

Στο πλαίσιο επιστημονικής διάλεξης, υπό την αιγίδα του BBC, ο διάσημος θεωρητικός φυσικός, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων πως θα είναι το τέλος τους κόσμου, αν αυτό θα έρθει ως φυσική έκβαση ή ως συνέπεια της ανθρώπινης επέμβασης.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Hawking, ολοένα και συχνότερα, οι περισσότερες απειλές που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα πηγάζουν από την πρόοδο των επιστημών και της τεχνολογίας. "Περιλαμβάνουν πυρηνικό πόλεμο, καταστροφική υπερθέρμανση του πλανήτη και γενετικά σχεδιασμένους ιούς" σημείωσε.

Επιπλέον, είπε πως η καταστροφή της Γης, στα επόμενα 1.000 με 10.000 χρόνια, δε θα σημάνει απαραιτήτως και το τέλος της ανθρωπότητας, καθώς μέχρι τότε οι άνθρωποι είναι πολύ πιθανό να έχουν μετοικήσει στο διάστημα και σε άλλους πλανήτες.

"Ωστόσο, δεν θα δημιουργήσουμε αυτοδύναμες αποικίες στο διάστημα τουλάχιστον για τα επόμενα 100 χρόνια, οπότε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τώρα" τόνισε ο Hawking.

"Δεν θα σταματήσουμε να προοδεύουμε ούτε και θα κάνουμε πισωγύρισμα, άρα πρέπει να αναγνωρίσουμε τους κινδύνους και να τους ελέγξουμε. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως μπορούμε" κατέληξε.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.