Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ειδοποιητήρια για Τέλη, ΚΤΕΟ και ανασφάλιστα ετοιμάζει η ΓΓΠΣ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκπνέει την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών για την καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας 2016 αλλά και την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων φέτος αναμένεται να μην καταβάλλουν τα Τέλη Κυκλοφορίας πάνω από 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων και όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος στο Enikonomia: «’Αμεσα θα ληφθούν οι αποφάσεις ώστε να εντοπιστούν και να πληρώσουν οι κάτοχοι οχημάτων τα οφειλόμενα Τέλη Κυκλοφορίας που δεν αφορούν μόνο το 2016 αλλά και παλαιότερα έτη!».

Για το θέμα της κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας στελέχη του οικονομικού επιτελίου εκτιμούν πως φέτος θα τεθούν σε «φορολογική ακινησία» πάνω από 130.000 οχήματα.

Παράλληλα μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν αναρτηθεί στο Taxisnet τα πρόστιμα των 150 ευρώ που αφορούν πάνω από 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Επίσης ακόμη ένα πρόστιμο πρόκειται να αναρτηθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου που αφορά στα ανασφάλιστα οχήματα. Ειδικότερα μετά την ηλεκτρονική διασταύρωση που θα πραγματοποιήσει η ΓΓΠΣ θα εντοπιστούν και οι ιδιοκτήτες οχημάτων που τα κινούν ανασφάλιστα τα οποία σύμφωνα με στελέχη του κλάδου ξεπερνούν το 1 εκατ. οχήματα!

Όσον αφορά στο πρόστιμο για τα ανασφάλιστα σύμφωνα με τη νομοθεσία η ΓΓΠΣ θα αποστείλει ειδοποιητήριο στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν παράβολο 250 ευρώ και να ασφαλίσουν το όχημά τους εντός 8 ημερών.

Όποιος κάτοχος ανασφάλιστου ΙΧ δεν συμμορφωθεί θα του επιβληθεί νέο πρόστιμο 500 ευρώ ενώ θα του αφαιρεθούν οι πινακίδες κυκλοφορίας και η ‘Αδεια Κυκλοφορίας όπως επίσης και το δίπλωμα για 6 μήνες…


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.