Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Φακοί επαφής: 3 Βασικοί κανόνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είναι πολύ σημαντικό να διακόπτει κανείς την πολύωρη χρήση των φακών επαφής, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα ακόμα και μέσα στην ημέρα.

Κάποιος για παράδειγμα που επιστρέφει στο σπίτι το μεσημέρι έστω για 2 ώρες, θα ξεκουράσει πολύ τα μάτια του εάν το διάστημα αυτό βγάλει τους φακούς επαφής και φορέσει τα γυαλιά του.

Είναι μια πάρα πολύ καλή και υγιεινή συνήθεια, μόλις μπαίνει κανείς στο σπίτι, όπως συνήθως βγάζει τα παπούτσια του ή αλλάξει ρούχα, να συνηθίσει να βγάζει τους φακούς επαφής του και να φοράει τα γυαλιά του.

Σημαντικό θέμα αποτελεί επίσης και η τήρηση σωστών κανόνων συντήρησης των φακών επαφής.

Η χρόνια χρήση των φακών επαφής επιβαρύνει τα μάτια, όσο άνετη και χωρίς προβλήματα και να είναι η χρήση τους. Γι’ αυτό είναι καλό τα μάτια μας να ξεκουράζονται παίρνοντας μια «ανάσα».

Η χρήση ενυδατικών τεχνητών δακρύων επίσης βοηθάει πολύ.

Μειώνεται η μυωπία με τους φακούς επαφής;
Όσον αφορά στη μυωπία, κανένα όφελος δεν υπάρχει από τη συνεχή χρήση των φακών επαφής, η οποία δεν επιφέρει καμία επίπτωση στην εξέλιξη της μυωπίας. Πρόκειται για έναν μύθο, ένα λάθος, η αντίληψη ότι η συνεχής χρήση φακών επαφής μειώνει τη μυωπία.

Διαφοροποίηση βαθμών γυαλιών και φακών
Οι φακοί επαφής συνήθως είναι 0,25 β. λιγότερο από τα γυαλιά, εάν δεν συνυπάρχει αστιγματισμός. Γι’ αυτές τις μεταβολές θα πρέπει ο ασθενής να συμβουλεύεται τον οφθαλμίατρό του.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.