Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Ξεχωριστή διάκριση!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον τίτλο του «Αξιωματικού του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής» απένειμε η Γαλλική Δημοκρατία στην Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» και του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια».

Η εκδήλωση έγινε στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι. Την τιμητική διάκριση που ενέκρινε με Προεδρικό Διάταγμα ο Φρανσουά Ολαντ, επέδωσε στην κυρία Βαρδινογιάννη ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν.

Η τελετή της απονομής ξεκίνησε με ομιλία της Ιρίνα Μπόκοβα, γενικής διευθύντριας της UNESCO, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στο σημαντικό και πολυδιάστατο έργο το οποίο η κυρία Βαρδινογιάννη έχει επιτελέσει τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα, τόσο με τις αποστολές της ως Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως αλλά και μέσα απο το έργο της με το «Ίδρυμα για το Παιδί και την Οικογένεια» και την «Ελπίδα».

«Είναι μια εξαιρετική βραδιά, με την τελετή της απονομής του τίτλου του Αξιωματικού της Λεγεώνας της Τιμής στην Πρέσβειρά μας Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο. Είναι μια προσωπικότητα απόλυτα αφοσιωμένη στην υπεράσπιση των παιδιών, των γυναικών, της εκπαίδευσης, της υγείας» τόνισε στην ομιλία της η Ιρίνα Μπόκοβα.



Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Valery Giscard d’ Estaing, Anne Aymone d’ Estaing, Irina Bokova

Για την Ελληνίδα πολίτη του κόσμου και φιλάνθρωπο μίλησε ο Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, υπογραμμίζοντας πως ο εν λόγω τίτλος είναι η μέγιστη τιμητική διάκριση που απονέμει η Δημοκρατία της Γαλλίας σε προσωπικότητες διεθνούς κύρους ως αναγνώριση του έργου τους, όπως είναι η κυρία Βαρδινογιάννη.

«Η διάκριση της Λεγεώνας της Τιμής αποτελεί την ύψιστη επιβράβευση της Γαλλικής Δημοκρατίας και απονέμουμε μόνο σε εξαιρετικές προσωπικότητες ή παγκόσμιες δράσεις. Και η κυρία Βαρδινογιάννη που είναι η Πρέσβειρα της UNESCO στην Αθήνα εκπλήρωσε υπέρ των παιδιών, των άρρωστων παιδιών, των παιδιών που απειλούνται ή νοσούν από καρκίνο, των εγκαταλελειμμένων παιδιών και έναν ακόμη μεγάλο αριθμό δράσεων αλληλεγγύης που αξίζει να αναγνωρισθούν και να ανταμειφθούν» είπε ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν.

Στην ομιλία της η κυρία Βαρδινογιάννη, ιδιαίτερα συγκινημένη, ευχαρίστησε τον κ. Βαλερί Ζισκάρ Ντ Εστέν και την Ιρίνα Μπόκοβα και εξέφρασε τη βαθιά της ευγνωμοσύνη για τη σημαντική αυτή αναγνώριση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου.



O πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, κύριος Valery Giscard d’ Estaing, απονέμει στην Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, το παράσημο του Αξιωματικού του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας

«Μέσα από τη διαδρομή και το έργο μου υπηρέτησα τις προσδοκίες και τα πανανθρώπινα ιδεώδη της Γαλλίας για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς εμπόδια και δυσκολίες σε ό,τι αφορά το «ευ ζην» και την υγεία των παιδιών. Είναι γι' αυτόν τον λόγο εξάλλου που υποστήριξα με ενθουσιασμό τις σημαντικές γαλλικές πρωτοβουλίες στους τομείς της υγείας, της προστασίας των παιδιών, του πολιτισμού και της κοινωνικής ανάπτυξης. Πάντα μέσα στο ίδιο πνεύμα, ίδρυσα στην Ελλάδα τον σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» και το «Ίδρυμα για το Παιδί και την Οικογένεια» », τόνισε η κυρία Βαρδινογιάννη για να συνεχίσει, αφιερώνοντας τη διάκριση αυτή, τόσο στον σύζυγό της κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη και στην οικογένειά της αλλά και στα παιδιά που της δίνουν τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσει τις προσπάθειές της.

«Η διάκριση αυτή αποτελεί γεγονός που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μου. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις και τις ευχές μας για έναν καλύτερο κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αδελφοσύνης» κατέληξε η Ελληνίδα Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO.



Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Τον τίτλο του «Αξιωματικού του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής», ζήτησε να απονείμει στην κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστεν, λόγω των μακροχρόνιων οικογενειακών δεσμών με τους οποίους συνδέονται.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους στην τιμητική εκδήλωση ήταν και η οικογένεια της κυρίας Βαρδινογιάννη αλλά και ο Ζαν Μισέλ Ζαρ, ακαδημαϊκοί και προσωπικότητες μεταξύ των οποίων ο Νίκος Αλιάγας, ο διεθνούς φήμης ογκολόγος Νταβίντ Καγιάτ, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη και η πριγκίπισσα Μαρίνα.

Είναι η δεύτερη φορά που τιμάται από τη Γαλλία η κ. Βαρδινογιάννη για το έργο της. Το 2006 της είχε απονεμηθεί ο τίτλος του «Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής» με Διάταγμα του τότε προέδρου της Γαλλίας κ. Ζακ Σιράκ.

Μετά την απονομή, η κ. Βαρδινογιάννη επισκέφθηκε το θέατρο Μπατακλάν όπου απέτισε ύστατο φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.