Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Tα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό: Τι πρέπει να προσέξετε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι μέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν, το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Χριστού γεμίζει τις καρδιές μας με γλυκά συναισθήματα και προσδοκία για χαρούμενες στιγμές με την οικογένεια και τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Όμως φέτος για εσάς φέτος είναι τα Χριστούγεννα ξεχωριστά αφού κρατάτε στα χέρια σας το μικρό σας μωράκι. Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό σας και η ζωή σας έχει πραγματικά αλλάξει. Η παιδίατρος Χρυσάνθη Λαθήρα μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς πρέπει να «βιώσουν» οι νέοι γονείς τα πρώτα τους Χριστούγεννα με το νέο μέλος της οικογένειας.

Η προσοχή σας είναι επικεντρωμένη στο βρέφος που φέρατε στη ζωή και νιώθετε την γλύκα της μητρότητας να διαχέεται σε όλο σας το είναι. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο και η γιορτινή διακόσμηση αποκτούν άλλη διάσταση όταν το μικρούλη που κρατάτε στα χέρια σας προσηλώνει το βλέμμα του στα λαμπάκια που αναβοσβήνουν και στα γυαλιστερά παιχνίδια που βρίσκονται ολόγυρα.

Νιώθετε μία τεράστια ικανοποίηση όταν το μωράκι σας δείχνει ενδιαφέρον για τα χρώματα που πλημμυρίζουν το σπίτι και κάποιες φορές κάνει φωνούλες σαν να απαντάει με τον τρόπο του στα ερεθίσματα που του προσφέρετε.

Εάν έχει αρχίσει την διαδικασία του μπουσουλήματος μαζί με την περηφάνια σας για την κινητική του πρόοδο έχετε το άγχος να μην πλησιάσει σε επικίνδυνα σημεία του σπιτιού ,οπότε φροντίζετε για την ασφάλειά του. Φτιάχνετε ένα δέντρο με πάνινα παιχνίδια και κρεμάτε λαμπάκια ίσως σε ένα υψηλότερο σημείο του τοίχου ώστε να μην μπορεί να τα φτάσει.

Γιορτές και Χριστούγεννα συνοδεύονται με εκλεκτά γλυκίσματα όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες ,σοκολάτες. Μην μπείτε στον πειρασμό να του δώσετε να δοκιμάσει κάτι από τα παραπάνω αφού είναι ισχυρά αλλεργιογόνα και μπορεί να βάλετε σε κίνδυνο την υγεία του.

Επίσης τα γιορτινά γεύματα πλούσια σε καρυκεύματα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τα μικρά σας παιδάκια και μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερικές διαταραχές. Έτσι φροντίζετε να υπάρχει το δικό του φαγάκι χωρίς αλάτι και καρυκεύματα και το λάδι πάντα ωμό στο τέλος.

Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις ή οι φιλικές συνευρέσεις κατά την διάρκεια των γιορτών είναι μία ευχάριστη συνήθεια που μπορεί να γίνει όμως αιτία να μεταδοθούν σοβαρές ιώσεις της εποχής όπως η γρίπη.

Προστατεύστε το αγγελούδι σας από τις ιώσεις φροντίζοντας να μην έρθει σε άμεση επαφή με κρυολογημένους ενήλικες ή παιδάκια νηπιακής ηλικίας.

Αερίζετε καλά τον χώρο που βρίσκεται το μωράκι σας και δεν ξεχνάτε πόσο κακό κάνει ο καπνός του τσιγάρου στο ευαίσθητο αναπνευστικό του.

Και επειδή ίσως να έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για βόλτα, βγείτε έξω με το μωρό σας καλά ντυμένο . Αψηφήστε το κρύο και δώστε την εμπειρία στο μωρό σας να νιώσει τον χειμωνιάτικο καθαρό αέρα και να το απολαύσετε μαζί.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.