Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Καλλιτέχνης στην Κίνα ρουφάει με ηλεκτρική σκούπα το νέφος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Κινέζος ακτιβιστής συλλέγει τη σκόνη και τη μετατρέπει σε τούβλα.

Το είδωλό του είναι ο Subcomandante Marcos (ήταν ηγέτης του Στρατού των Ζαπατίστας για την Εθνική Απελευθέρωση –EZLN). Το δικό του όπλο; Μια ηλεκτρική σκούπα, με ισχύ 1.000 βατ. Ο Wang Renzheng, είναι ένας Κινέζος καλλιτέχνης- ακτιβιστής, γνωστός και με το όνομα Nut Brother, ο οποίος προσπαθεί να νικήσει το τοξικό νέφος που πνίγει τη χώρα του, με το να την ρουφήξει μέσα στη σακούλα της ηλεκτρικής του σκούπας.

Την ώρα που οι ηγέτες του κόσμου ενέτειναν τις προσπάθειες τους για στροφή σε λιγότερο ρυπογόνες μορφές ενέργειας και για αποτροπή της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 2 βαθμούς, η εικόνα του Πεκίνου αποτελεί την πιο απτή απόδειξη για τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της λύσης.

Χαμένη μέσα στο νέφος η πρωτεύουσα της Κίνας έφτασε μια ανάσα από τον ανώτατο συναγερμό για ατμοσφαιρική ρύπανση. Η ορατότητα περιορίστηκε σημαντικά και οι κάτοικοι κυκλοφορούσαν με μάσκες για να προστατευτούν από τη ρύπανση.

Ο ακτιβιστής με τις έντονες οικολογικές ανησυχίες, τις τελευταίες 100 ημέρες χρησιμοποιεί την οικιακή αυτή συσκευή για την «εξαφάνιση» της σκόνης και άλλων ρύπων που πνίγουν τους πνεύμονες και καταστρέφουν την ατμόσφαιρα. Όταν μαζέψει αρκετή από τη σκόνη, ο Renzheng τη μετατρέπει σε ένα τούβλο –νέφους.

«Θέλω να δείξω αυτή την παραδοξότητα σε όσο περισσότερους ανθρώπους», λέει ο 34χρονος Κινέζος. «Θέλω οι άνθρωποι να δουν ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε ή να αγνοήσουμε το πρόβλημα και πρέπει να αναλάβουμε πραγματική δράση», καταλήγει.





Τα τούβλα... νέφους




A guy in China vacuumed the air — and made a brick out of it.
Δημοσιεύτηκε από INSIDER στις Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.