Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Βρέθηκε γαλέρα γεμάτη χρυσά και ασημένια νομίσματα από το 1708 στην Κολομβία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο εντοπισμός της ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της χώρας ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί το περιεχόμενο.

Οι αρχές της Κολομβίας εντόπισαν το ναυάγιο της ισπανικής γαλέρας Σαν Χοσέ που βυθίστηκε στα ανοικτά της ακτής Καρταχένα το 1708 και πιστεύεται ότι ήταν φορτωμένη με χρυσά και ασημένια νομίσματα, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος.

Το Σαν Χοσέ ναυάγησε το 1708 στην θάλασσα της Καραϊβικής, κοντά στην περιτειχισμένη πόλη λιμάνι της Καρταχένα. Ήταν μέρος του στόλου του βασιλιά Φιλίππου του Ε', ενώ πολεμούσε ενάντια στους Εγγλέζους, στον Πόλεμο της Ισπανικής Διαδοχής.

«Σπουδαία νέα! Βρήκαμε την γαλέρα Σαν Χοσέ. Αύριο θα ανακοινώσουμε λεπτομέρειες σε συνέντευξη τύπου από την Καρταχένα», ανέφερε στο twitter o Σάντος.

Η ανακοίνωση δεν παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με την νομική διαμάχη δεκαετιών που έχει η κολομβιανή κυβέρνηση με την ναυαγοσωστική εταιρεία Sea Search Armada (SSA), με έδρα στις ΗΠΑ, για την ιδιοκτησία της γαλέρας.

To 1981 η εταιρεία είχε αναφέρει πως είχε εντοπίσει την περιοχή στην οποία ναυάγησε η γαλέρα.

Η εταιρεία και η κυβέρνηση της Κολομβίας τότε, ως συνέταιροι, σε ακολουθία διεθνών πρακτικών, συμφώνησαν να μοιραστούν τα όποια έσοδα. Αργότερα όμως η κυβέρνηση υποστήριξε πως ο όποιος θησαυρός ανακαλυφθεί, θα ανήκει στην Κολομβία.

Το 2011 ένα δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι η γαλέρα είναι ιδιοκτησία του κολομβιανού κράτους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.