Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Η Τρίπολη «φορά» τα γιορτινά της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την Κυριακή ανοίγει ο κύκλος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πόλη.

Ο Δήμος Τρίπολης θα δώσει την προσεχή Κυριακή 6 Δεκεμβρίου το… πράσινο γιορτινό φως για να ανοίξει ο κύκλος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι η Πλατεία Πετρινού, που έχει μετατραπεί σε ένα πολύχρωμο δάσος από στολισμένα έλατα, με το χριστουγεννιάτικο χωριό στη μέση, που θα φιλοξενήσει πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Το παραμυθένιο σκηνικό ξεκινά από την κεντρική πλατεία Αγίου Βασιλείου με το ψηλό φυσικό έλατο που έχει στολιστεί αναλόγως και, μέσω των ελατοστόλιστων γιορτινών πεζόδρομων φτάνει έως την πλατεία Άρεως, όπου θα βρίσκεται το παγοδρόμιο, καρουζέλ, εορταγορά και πολλά παιχνίδια για να διασκεδάσουν οι μικροί κάτοικοι κι επισκέπτες της πόλης, οι οποίοι βέβαια θα κάνουν τη βόλτα τους σε όλο το γιορτινό κέντρο της πόλης με το τρενάκι του Αγιοβασίλη.

Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση με το άναμμα του δέντρου θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Πετρινού, όπου ο 'Αγιος Βασίλης φτάνει στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό με τα δώρα του και ηθοποιοί από το θέατρο του δρόμου, οι μουσικοί της δημοτικής Φιλαρμονικής και παιδικές χορωδίες αναλαμβάνουν να διασκεδάσουν το κοινό.

Μεταξύ των εκδηλώσεων που ξεχωρίσαμε είναι αυτή που θα λάβει χώρα την Κυριακή 20/12 στις 8.00 το βράδυ στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο: οι «Μελωδίες Χριστουγέννων» από τη Φιλαρμονική του δήμου Τρίπολης και το παιδικό τμήμα της Χορωδίας Τρίπολης ερμηνεύουν αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, με τη συμμετοχή της σοπράνο Γιέλενα Γιοβάνοβιτς-Μπακοπούλου.

Επίσης το χριστουγεννιάτικο γκαλά την παραμονή των Χριστουγέννων, 8.30 το βράδυ, επίσης στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, όπου αποσπάσματα από γνωστές όπερες, μιούζικαλ και χριστουγεννιάτικες μελωδίες, θα ντύσουν μουσικά τη μαγική αυτή νύχτα. Συμμετέχουν, η υψίφωνος Μαρία Μητσοπούλου, ο τενόρος Δημήτρης Παξόγλου, η ηθοποιός Μαρίνα Καλογήρου, σε κείμενα του Γιάννη Φίλιας, ενώ παίρνει μέρος και η χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης. Συνοδεύει ορχήστρα Δωματίου και διευθύνει ο Θεόδωρος Λεμπέσης.

Την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου το απόγευμα στις 7.30 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο φτάνει το Cirko Cachivache, έχοντας ετοιμάσει ένα μοναδικό θέαμα που υπόσχεται άφθονο γέλιο, άλλα και δυνατές συγκινήσεις σε μικρούς και μεγάλους.

Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο θα φιλοξενηθεί το πρωτοχρονιάτικο γκαλά της Χορωδίας Τρίπολης με την εμφάνιση όλων των τμημάτων της.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο κοινού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.