Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωση δαπάνης νοσηλίου - τροφείου σε κέντρα διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση 15.12.2015


Επιτακτική ανάγκη να ενημερωθούν όλοι οι γονείς!

Μετά από επίμονες προσπάθειες της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και των φορέων μελών της, μαζί με την Ε.Σ.Α.μεΑ., για πολλούς μήνες, δημοσιεύθηκε σήμερα 15.12.2015 από τον ΕΟΠΥΥ εγκύκλιος,για την κάλυψη με τη διαδικασία και το ποσό του νοσηλίου-τροφείου, που προβλέπεται από τον ΕΟΠΥΥ για τις πιστοποιημένες δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, του οποίου η παράταση μέχρι 31/12/2015 δεν υλοποιήθηκε.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι δομές αυτές να περιέλθουν σε αδιέξοδο. Η μόνη λύση που εξευρέθηκε και διεκδικήθηκε από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ήταν και αυτή που περιγράφεται εντέλει στη σχετική εγκύκλιο, που μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο.

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ σημειώνει: "Θέλουμε να πιστεύουμε ότι εντός των ημερών, ο διετής και πλέον αγώνας μας για την εξαίρεση των πιστοποιημένων δομών παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από το clow back, καθώς επίσης και η ρύθμιση οφειλών προς το ΙΚΑ, θα έχουν αίσια έκβαση με σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις που ήδη έχουν κατατεθεί στη Βουλή, ως αποτέλεσμα συστηματικής και άοκνης προσπάθειας που έχουμε καταβάλει όλο αυτό το διάστημα, μαζί με την Ε.Σ.Α.μεΑ.".
Η ανακοίνωση της ΠΟΣΓΚΑμεΑ σε μορφή MS Word (180.07 KB)


--------

15.12.2015: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΝΟΣΗΛΙΟΥ-ΤΡΟΦΕΙΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ & ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΕΤΑΑ

Από τον ΕΟΠΥΥ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΝΟΣΗΛΙΟΥ-ΤΡΟΦΕΙΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ & ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΕΤΑΑ

Λοιπά σχετικά αρχεία:
Η εγκύκλιος σε μορφή pdf (214.28 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.