Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Το σχέδιο για υψηλότερο αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γιατροί, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί, υδραυλικοί θα υποχρεωθούν να δέχονται κάρτες.

Υψηλότερο αφορολόγητο όριο θα κερδίζουν οι φορολογούμενοι που θα χρησιμοποιούν στις καθημερινές συναλλαγές τους αποκλειστικά το πλαστικό χρήμα, δηλαδή πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι όσοι πραγματοποιούν δαπάνες για την αγορά αγαθών ή τη λήψη υπηρεσιών αποκλειστικά με κάρτες ή μέσω τραπεζικού συστήματος που συνολικά υπερβαίνουν το 70% - 80% του ετήσιου εισοδήματος τους τότε θα εξασφαλίζουν έξτρα αφορολόγητο. Η νέα ρύθμιση αναμένεται να έρθει στη Βουλή στις αρχές του νέου έτους και θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σταδιακά.

Για να κερδίσει ο φορολογούμενος το υψηλότερο αφορολόγητο θα πρέπει να κάνει τα εξής:

-Να γίνονται οι αγορές καταναλωτικών αγαθών ή υπηρεσιών, οι πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ, οι πληρωμές για φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία, ενοίκια, ιατρικά έξοδα, νοσήλια, βοηθητικό προσωπικό και οποιεσδήποτε αγορών κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων με κάρτες ή ηλεκτρονικά μέσω τραπεζικού συστήματος.

-Το ποσοστό δαπανών που θα πρέπει να πραγματοποιείται με τη χρήση πλαστικού χρήματος προκειμένου να «χτίζεται» το αφορολόγητο όριο θα είναι είναι ανάλογα με εισόδημα που αποκτούν οι φορολογούμενοι. Οι φορολογούμενοι που για το 70-80% των δαπανών τους θα χρησιμοποιούν κάρτες, θα δικαιούνται υψηλότερο αφορολόγητο ποσό.

-Σταδιακά όλες οι συναλλαγές θα γίνονται υποχρεωτικά με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού.

-Ειδική μέριμνα θα προβλεφθεί για τις κατηγορίες εκείνες των φορολογουμένων για τους οποίους θα είναι δύσκολη η διενέργεια συναλλαγών με πλαστικό ή με ψηφιακό χρήμα. Από την «υποχρέωση» χρήσης των καρτών θα εξαιρεθούν οι φορολογούμενοι άνω των 75 ετών καθώς και οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών που δεν διαθέτουν ούτε ΑΤΜ΄s.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεννόηση με τις τράπεζες προκειμένου να μειώσουν τις χρεώσεις που επιβάλλουν.

Εξετάζεται από την 1η Ιανουαρίου του 2016 να συνδεθούν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες απευθείας με το σύστημα Τaxis. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύνδεση των ταμειακών σχεδιάζεται να ξεκινήσει πιλοτικά για συγκεκριμένους κλάδους της αγοράς, όπως είναι η εστίαση, η διαμονή σε ξενοδοχεία κ.α. αλλά και σε επιτηδευματίες που συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής, όπως γιατροί, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί, υδραυλικοί οι οποίοι θα υποχρεωθούν να δέχονται πληρωμές μέσω POS.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.