Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Οι Γιατροί του Κόσμου στο 7ο δημοτικό σχολείο Ασπροπύργου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προληπτικός οδοντιατρικός και παιδιατρικός έλεγχος για τα παιδιά.

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου, θα επισκεφθεί αύριο και μεθαύριο η Κινητή Ιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου, όπου τα παιδιά του σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν σε προληπτικό οδοντιατρικό και παιδιατρικό έλεγχο ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και παιδικοί εμβολιασμοί, εφόσον προκύψει η σχετική ανάγκη.

Οι Γιατροί του Κόσμου, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, (ένα παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς),υλοποιούν πρόγραμμα οδοντιατρικής κάλυψης παιδιών και ενηλίκων, Smile Project, και πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών, Child Immunization, τα τελευταία δύο χρόνια σε όλη την Ελλάδα, που έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες παιδιών, νέων και ενηλίκων που εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης αδυνατούν να καλύψουν τα κόστη για την ιατρική περίθαλψή τους.

Το Smile Project υλοποιείται στα Ανοιχτά Πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου, σε Αθήνα και Πέραμα, αλλά και μέσω μίας άρτια εξοπλισμένης Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις σε σχολεία, ιδρύματα και σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αντίστοιχα, το πρόγραμμα των παιδικών εμβολιασμών, μαζί με αυτό του παιδιατρικού ελέγχου, λειτουργεί μέσω των Ανοιχτών Πολυιατρείων σε Αθήνα, Πέραμα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Πάτρα, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας, μέσω της Κινητής Μονάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, και μέσω της δωρεάς της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, από τον Φεβρουάριο του 2014 έως και σήμερα, 15.283 άνθρωποι έχουν επωφεληθεί από τα συγκεκριμένα προγράμματα, λαμβάνοντας δωρεάν τη φροντίδα των εθελοντών γιατρών του οργανισμού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.