Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Μειώνεται η χωρητικότητα του OneDrive

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Microsoft θα δώσει στους χρήστες ένα χρόνο για να αποσύρουν τα επιπλέον αρχεία τους.

Πέντε GB αντί 15GB θα έχουν διαθέσιμα προς χρήση οι χρήστες του OneDrive της Microsoft, που περιόρισε τον αποθηκευτικό χώρο ένα μόλις έτος μετά την σχετική εφαρμογή του.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα 5 Gigabytes είναι αρκετά για να χωρέσουν περίπου 6.600 έγγραφα του Office ή 1.600 φωτογραφίες. Είχε προηγηθεί η Amazon, η οποία νωρίτερα φέτος κατήργησε το δωρεάν χώρο των 5 GB στη δική της εφαρμογή (χρεώνει πλέον 12 δολάρια το χρόνο για 5 GB).

H Microsoft ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να χρεώνει 2 δολάρια τον μήνα για αποθήκευση 50 GB και όχι 100 GB, όπως ήταν έως τώρα η χρέωση.

Οι επί πληρωμή συνδρομητές στο online πακέτο Office 365, το οποίο παρέχει επεξεργαστή κειμένου και άλλες εφαρμογές στο διαδίκτυο, θα δικαιούνται και δωρεάν 1.000 GB (1 ΤΒ) χώρου.

Η εταιρεία καταργεί τη δυνατότητα παραχώρησης απεριόριστου χώρου αποθήκευσης στους συνδρομητές του Office 365, κατηγορώντας μερικούς χρήστες ότι έχουν «ανεβάσει» και αποθηκεύσει στο «νέφος» ολόκληρους δίσκους προσωπικών υπολογιστών και τεράστιες συλλογές ταινιών, ξεπερνώντας ακόμη και τα 75 ΤΒ ανά χρήστη σε μερικές περιπτώσεις.

Η Microsoft θα δώσει επαρκές χρονικό περιθώριο -έως ένα έτος- στους χρήστες για να αποσύρουν τα αρχεία τους, που υπερβαίνουν τα νέα μικρότερα όρια αποθήκευσης.

Προς το παρόν τουλάχιστον, άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες αποθήκευσης στο «νέφος», όπως το Google Drive (δωρεάν 15 GB), το Dropbox (δωρεάν 2 GB) και το Apple iCloud (δωρεάν 5 GB), δεν έχουν ανακοινώσει παρόμοιες περικοπές ή αλλαγές τιμολογιακής πολιτικής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.