Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο στο δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το νομοσχέδιο για το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο στο Δημόσιο το οποίο την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ανέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας στο Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Το σενάριο που έχει επεξεργαστεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι ότι δεν θα έχουμε μειώσεις μισθών, δηλαδή θα ξεκινήσουμε από τους υφιστάμενους μισθούς ως προς τον κατώτατο μισθό του δημοσίου»επεσήμανε.

Σημείωσε ακόμα οτι «ξεπαγώνουν οι τριετίες από την 1η Ιανουαρίου και αποσυνδέονται από τα μισθολογικά κλιμάκια. Και η αναδιανομή θα χρηματοδοτηθεί με την σταδιακή απομείωση ορισμένων μισθών».

Προανήγγειλε ακόμα ότι τα 20 περίπου ειδικά μισθολόγια θα γίνουν 7 ή 8.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης σημείωσε:

«Η πληροφόρηση που έχω εγώ είναι ότι στη συνάντηση με τον κ. Μοσκοβισί τα πράγματα πήγαν αρκετά καλά. Ούτε πιέσεις υπήρξαν ούτε ήταν ασφυκτικές. Για τα κόκκινα δάνεια υπήρξε η τοποθέτηση του κ. Μοσκοβισί ότι οποιαδήποτε λύση δοθεί δεν θα είναι σε βάρος της κοινωνικής συνοχής», είπε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

«Είναι κάποιες διαπραγματεύσεις που έχουν κάποιες γραμμές για όλους τους διαπραγματευτές. Δεν νομίζω ότι έχουμε καθυστερήσει. Υπάρχουν πάντα νομικές και τεχνικές λεπτομέρειες. Και οι θεσμοί το αντιλαμβάνονται αυτό. Υπάρχουν θέματα που πρέπει να επιλυθούν γρήγορα αλλά αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε κακό δρόμο», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εξήγησε ότι είναι πιθανό το θέμα των «κόκκινων δανείων» να μην κλείσει την άλλη εβδομάδα. Επιπλέον τόνισε ότι θα υπάρξουν φόροι και από τα τυχερά παιχνίδια.

Ακούστε το ηχητικό:

 


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.