Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Παράταση για το ασφαλιστικό έδωσε ο Μοσκοβισί - Στους δρόμους βγήκαν οι συνταξιούχοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πάνε για τέλη Νοεμβρίου οι αποφάσεις.

«Είμαστε κοντά στο στόχο όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού αλλά υπάρχει ένα περιθώριο για παράταση μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος έπειτα από τη συνάντησή του με τον Επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τον σκοπό της συνάντησης, ο κ. Μοσκοβισί απάντησε: «Είμαι εδώ για συναντήσεις με τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης. Θα συναντηθώ με τον υπουργό Εργασίας, γιατί στόχος της Ευρώπης είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας». Επίσης, όταν του ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό σημείωσε: «Η Κομισιόν δεσμεύεται για περισσότερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα».

Ως προς το συνταξιοδοτικό, είπε ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνει βιώσιμο, οι οποίες θα προσδιοριστούν τον Νοέμβριο και διευκρίνισε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε τον Ευρωπαίο επίτροπο σχετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που σχεδιάζει το υπουργείο αυτή την περίοδο, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και εργασιακά θέματα.

--------------

Δηλώνουν αποφασισμένοι να μη δεχθούν νέες περικοπές στις συντάξεις.

Με συνθήματα κατά των περικοπών των συντάξεων και ενόψει της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που θα παρουσιαστεί τις επόμενες εβδομάδες, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος συνταξιούχοι από όλα τα σωματεία. Οι συνταξιούχοι δηλώνουν αποφασισμένοι ότι δεν θα δεχθούν νέες περικοπές ή νέα επώδυνα μέτρα.

«Αυτό που γίνεται είναι μία εγκληματική πράξη εκ μέρους της κυβέρνησης, τη στιγμή που μειώνονται οι συντάξεις μέρα με τη μέρα. Νομίζουμε ότι αυτά τα χρόνια που δουλέψαμε και προσφέραμε ήταν πολλά και δεν έπρεπε να γίνουν αυτές οι περικοπές και σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να βάλουν χέρι στα επικουρικά μας ταμεία. Γιατί τα επικουρικά τα πληρώναμε για χρόνια οι εργαζόμενοι και ο εργοδότης. Γι' αυτό δεν υπάρχει και κανένας λόγος να συμψηφιστεί η κύρια με την επικουρική σύνταξη», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γγ του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ, Γιώργος Αρνής.

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο απελπιστικό. Τελείωσαν τα πάντα, δεν μπορούμε να ζήσουμε. Η σύνταξή μου ήταν 2.100 ευρώ και έχει φτάσει τα 1.100. Η επικουρική μου ήταν 340 και έχει πάει στα 151» ανέφερε ένας άλλος συνταξιούχος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.