Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Επίσημη ανάκληση της απόφασης για τη συνάφεια μεταπτυχιακών με Ειδική Αγωγή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μόνο 120-150 μεταπτυχιακά αναμένεται να περάσουν από τον έλεγχο της Επιτροπής.

Εκδόθηκε τελικά το ΦΕΚ με το οποίο ανακαλείται μεταξύ των άλλων η απόφαση για τη συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών με την Ειδική Αγωγή, όπως αποκάλυψε το newsbeast.gr. Συγκεκριμένα ορίζεται στο ΦΕΚ πως ανακαλείται η υπ’ αριθμ. 8860/17−8−2015 (ΦΕΚ 1730 τ.Β΄/18−8−2015) υπουργική απόφαση με θέμα: «Ορισμός κριτηρίων για τη χορήγηση συνάφειας των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων με την την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την Επιτροπή θα περάσουν περίπου 120-150 νέα μεταπτυχιακά τα οποία κατατίθενται για πρώτη φορά. Οι υπόλοιποι 1450 κάτοχοι μεταπτυχιακών, που τα κατέθεσαν για πρώτη φορά, δε θα περάσουν από τον έλεγχο της Επιτροπής καθώς τα μεταπτυχιακά τους είχαν κριθεί συναφή κατά το παρελθόν. Ενδεχομένως για τους 120-150 εκπαιδευτικούς να είναι πιο ελαστικά τα κριτήρια συγκριτικά με αυτά που είχαν δημοσιευτεί.

Στο ίδιο ΦΕΚ αναφέρονται και τα ονόματα όσων συγκροτούν την άμισθη Επιστημονική Επιτροπή της οποίας έργο είναι να εξετάζει τις συνάφειες διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) και να εισηγείται σχετικά στο Δ.Σ. του Ι.Ε.Π. το οποίο και θα γνωμοδοτεί προς τη Δ/νση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για συνάφειες σχετικές με ΕΕΠ και ΕΒΠ και προς τις αρμόδιες Δ/νσεις Προσωπικού για συνάφειες σχετικές με εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, οι οποίες και θα εκδίδουν τη σχετική απόφαση. Οι συνεδριάσεις της επιτροπής θα γίνονται μετά από πρόσκληση του Προέδρου αυτής και θα πραγματοποιούνται είτε σε χώρο του Ι.Ε.Π. είτε του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Β.

Επίσης καταργείται η υπ’ αριθμ. 8844/14−8−2015 (ΦΕΚ 1720 τ.Β΄/17−8−2015) υπουργική απόφαση με θέμα: «Συγκρότηση Επιστημονικής Επιτροπής για εξέταση συνάφειας των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ)» (ΑΔΑ: 7Φ2ΤΟΞΛΔ−ΦΙΟ).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.