Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Έγκαιρη προετοιμασία του υπουργείου Παιδείας για το ΕΣΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι γίνεται με τις πιστώσεις του ΠΔΕ.

Εγκαίρως έχει προετοιμαστεί το υπουργείο Παιδείας όσον αφορά το ΕΣΠΑ καθώς από τις 6 Ιουνίου, όπως ενημερωθήκαμε από το υπουργείο Οικονομίας, είχε γνωστοποιηθεί το ποσό που θα έχει στη διάθεσή του το Παιδείας για τις δράσεις στις οποίες γίνονται προσλήψεις αναπληρωτών. «Αρχές Ιουνίου έγινε η εξειδίκευση των δράσεων και στις αρχές Αυγούστου έκλεισε και το κομμάτι της περιφερειακής κατανομής» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομίας.

Το υπουργείο Παιδείας με συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με το Οικονομίας κατάφερε μάλιστα να αυξήσει τον αρχικό προϋπολογισμό κατά 32.000.000 ευρώ ενώ εξασφαλίστηκαν και 1000 περίπου πιστώσεις από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ).

Όσον αφορά το πρόβλημα της κατανομής των πιστώσεων του ΕΣΠΑ, που εντοπίζεται κυρίως στην Αττική, μας γνωστοποιήθηκε ότι υπάρχουν συνεννοήσεις και αναμένεται να αυξηθούν οι προϋπολογισμοί των Συλλογικών Αποφάσεων Έργων.

Ως προς το θέμα των Δημόσιων Επενδύσεων φαίνεται ότι έχουμε αίσια έκβαση στο αίτημα του υπουργείου Παιδείας για την εξασφάλιση χρημάτων μέσω του ΠΔΕ. Περίπου 70.000.000 ευρώ θα εξασφαλιστούν για προσλήψεις 4.000 αναπληρωτών. Αναμένεται, λοιπόν να εκδοθεί η Πράξη Νομοθετική Περιεχόμενου για την οποία η πρόθεση είναι να εκδοθεί άμεσα ώστε να ακολουθήσει η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για να ξεκλειδωθούν οι πιστώσεις, που όπως έχουμε γράψει είναι δεκάμηνες.

Όσον αφορά τον προγραμματισμό των προσλήψεων του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας ο προγραμματισμός προβλέπει εμπροσθοβαρές ΕΣΠΑ, ως προς τις προσλήψεις των αναπληρωτών, με μεγάλο μέρος αυτών να πραγματοποιούνται μέσα στο Σεπτέμβριο με εξαίρεση τις πράξεις Τάξεις Υποδοχής που έχουν ημερομηνία έναρξης στις 15 Οκτωβρίου και Ενισχυτική Διδασκαλία στη Βθμια με ημερομηνία έναρξης 1 Νοεμβρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.