Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Θεατρική παράσταση: "Ιάκωβος ή Υποταγή" από την ΘΕ.ΑΜ.Α

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η επαγγελματική θεατρική ομάδα «ΘΕ.ΑΜ.Α.» (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) παρουσιάζει στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Πολιστικός Σεπτέμβρης 2015» του δήμου Κορυδαλλού τη θεατρική παράσταση «Ιάκωβος ή Υποταγή», το θεατρικό έργο του Eugène Ionesco.

Ο Ρουμάνος θεατρικός συγγραφέας, από τους κυριότερους εκπροσώπους του Θεάτρου του Παραλόγου, με το συγκεκριμένο έργο (γραμμένο το 1955) διακωμωδεί καταστάσεις και απεικονίζει τη μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου και την ασημαντότητα της ύπαρξής του. 

Η αδυναμία και η ματαιότητα της επικοινωνίας υπερτονίζεται μ’ ένα σουρεαλιστικό και κωμικό τρόπο.

Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Βασίλης Οικονόμου. Βοηθός σκηνοθέτης: Πάνος Ζουρνατζίδης Ηχολήπτης: Χρήστος Νταλίπης. Μετάφραση: Μιχάλης Γραμματάς. Μουσική επιμέλεια: Σοφία Σεφεριάδη. Επιμ. στίχων τραγουδιών: Μ. Ταμπούκας

Διερμηνεία Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας: Θεοδώρα Τσαποΐτη.

Παίζουν: Αιμιλιανή Αβραάμ, Πάνος Ζουρνατζίδης, Μιχάλης Γραμματάς, Έφη Τούμπα, Μάνος Τριανταφυλλάκης, Μιχάλης Ταμπούκας, Γιώργος Ηλιάκης, Μαρίνα Μπεσίρη, Μαρία Μουρελάτου, Μαίρη Σταματουλά και Όλγα Οικονόμου.
Διάρκεια: 70’.

Εισιτήρια: Κανονικό: 10ευρώ, Μειωμένο (Φοιτητικό, Συνταξιούχοι, Άνεργοι): 5 ευρώ, ΑμεΑ: Δωρεάν
Δημοτικο Θεατρο Θανασης Βεγγος
Χειμάρας & Πλαταιών , Κορυδαλλός, Αθήνα
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίουστις 8:30 μ.μ.

ΘΕ.ΑΜ.Α.
Το 2010 η ομάδα «ΘΕ.ΑΜ.Α.» παρουσίασε τη «Λάμια» ένα έργο της Λίνας Αμπντελχαμίντ που αποτελούσε θεατρική αναπροσαρμογή του ¨μύθου της Λάμιας¨. Το 2011 παρουσίασε τη νέα δημιουργία της με τίτλο «Ήρωες και Μύθοι» βασισμένη σε μονολόγους από τα κορυφαία θεατρικά έργα του Τέννεσση Ουίλλιαμς που έκανε πρεμιέρα στην κεντρική αυλή της.

"Τεχνόπολις" (Γκάζι) στις 25/7/2011. Την άνοιξη του 2012 συμμετείχε στο international workshop 'Act for Acting' (Avigliana-Italy) και παρουσίασε την πειραματική παράσταση "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή σε δύο μέρη: Α. Video-Art: "Electra mourning" B. Αυτοσχεδιαστική αναπαράσταση της "σκηνής της αναγνώρισης" μεταξύ Ηλέκτρας και Ορέστη. Την περίοδο 2012-13 παρουσιάστηκε το νέο δραματικό έργο «Αύριο» της Έφης Τούμπα. Το 2013 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο «Έτους Καβάφη 2013» παρουσίασε την παράσταση «Κ. Π. Καβάφης: Επάγγελμα Ποιητής». Την περίοδο 2013-14 «ανέβηκε» η «Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου» (The Zoo Story) του Edward Albee που περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα. Ο εμπνευστής της ιδέας και υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας, Βασίλης Οικονόμου (Ηθοποιός ΑμεΑ – Σκηνοθέτης- Αρχαιολόγος), ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2013 (23-29 Σεπτεμβρίου) εκπροσώπησε την ομάδα και έδωσε master-class υποκριτικής με τίτλο «Space and Time in Ancient Greek Tragedy» στο διεθνές φεστιβάλ «Proteatr» που διεξήχθη στη Μόσχα. Τέλος ήταν τιμώμενο πρόσωπο - ομιλητής στο 2ο επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Sociality-Creating Function of Art and Problems of Sociocultural Rehabilitation»» που διεξήχθη στη Μόσχα στις 1-2 Οκτωβρίου 2013 και παρουσίασε ομιλία περί αναδόμησης της διδασκαλίας ηθοποιών ΑμεΑ με τίτλο: «όψις (opsis) The interpretation of the term from antiquity to contemporary theatrical reality».
www.distheater.gr


Πηγή: https://www.facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.