Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Κανονικά οι πτήσεις της Lufthansa

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δικαστήριο έκρινε παράνομη την απεργία.

Στο κανονικό τους πρόγραμμα επανήλθαν οι πτήσεις της Lufthansa μετά τη διήμερη απεργία των πιλότων της εταιρείας. «Αναμένουμε την κανονική ροή των πτήσεων χωρίς ακυρώσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Γερμανικό δικαστήριο έκρινε χθες ότι οι πιλότοι της Lufthansa έπρεπε να σταματήσουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, επειδή ο αρχικός λόγος για την απεργία -οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις- είχε παραμεριστεί και οι πιλότοι, επί της ουσίας, απεργούσαν για διαφορετικό λόγο. Ωστόσο, η απόφαση εκδόθηκε αρκετά αργά ώστε οι πτήσεις της Τετάρτης να επανέλθουν στο κανονικό τους πρόγραμμα.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των πιλότων ξεκίνησαν πριν από περίπου 18 μήνες. Αρχικά, ο στόχος ήταν να αποφευχθούν οι αλλαγές στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αλλά τους τελευταίους μήνες οι πιλότοι αντιδρούσαν και στην επέκταση των πτήσεων χαμηλού κόστους στη Lufthansa.

Η χθεσινή απεργία των πιλότων είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν περίπου 1.000 από τις 1.520 προγραμματισμένες πτήσεις της Lufthansa, επηρεάζοντας 140.000 επιβάτες. Δεν παρατηρήθηκαν πάντως σοβαρά προβλήματα και σκηνές χάους, καθώς όπως συνηθίζεται σε τέτοιες κινητοποιήσεις, η εταιρεία είχε προσπαθήσει να ενημερώσει όσο περισσότερους επιβάτες ήταν δυνατόν.

Οι πιλότοι κήρυξαν την απεργία την Τρίτη στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 84 από τις 170 πτήσεις και χθες στις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.