Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στην Εκπαίδευση!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 28.09.2015


Αρ. Πρωτ.: 2273

Τα χιλιάδες κενά στα ήδη υποστελεχωμένα και χωρίς πόρους σχολεία, οδήγησαν για άλλη μια φορά την Ειδική Εκπαίδευση στο ρόλο του «φτωχού συγγενή» και τους μαθητές με αναπηρία να μην έχουν ακόμη ξεκινήσει τα μαθήματά τους. Η διαρκής υποβάθμιση της Ειδικής Εκπαίδευσης, που τη φετινή σχολική χρονιά έχει φτάσει στο μη περαιτέρω στηλιτεύει το εθνικό αναπηρικό κίνημα της χώρας και οι εκπαιδευτικοί, που πραγματοποιούν παράσταση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί στο υπουργείο Παιδείας.

Οι φορείς ζητούν συνάντηση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου για τα πλέον φλέγοντα από τα αιτήματά τους:

• Η σχολική χρονιά να ξεκινά για όλους τους μαθητές την ίδια μέρα
• Να τακτοποιηθούν άμεσα όλες οι εκκρεμότητες στις προσλήψεις με στόχο την εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων ειδικής εκπαίδευσης από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
• Να σταματήσει επιτέλους ο διωγμός των εκπαιδευτικών με αναπηρία και να εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις αναφορικά με την πρόσληψη κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικών με αναπηρία στη γενική εκπαίδευση σε ποσοστό 10% και την επαναφορά του πίνακα Α στην ειδική εκπαίδευση.

Παράλληλα την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί μεγάλη Παν - Αττική Κινητοποίηση από μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, φορείς εκπαιδευτικών και της ΕΣΑμεΑ και της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, για την Ειδική Εκπαίδευση και τα τεράστια προβλήματα, στο υπουργείο Παιδείας.

Η επιστολή στο υπουργείο.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (134.26 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.