Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ο μικρός μαχητής που διαψεύδει τις προβλέψεις και εμπνέει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκλεισε ένα χρόνο ζωής ο Jaxon Strong - Δείτε φωτογραφίες.

Όταν γεννήθηκε ο Jaxon Buell οι γιατροί τού έδωσαν μόνο μερικές ημέρες ζωής. Πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που λέγεται ανεγκεφαλία και σημαίνει απουσία του κρανιακού θόλου και των εγκεφαλικών ημισφαιρίων.

Ωστόσο, το αγοράκι κατέρριψε όλα τα προγνωστικά και αποδείχθηκε μεγάλος μαχητής. Τον Αύγουστο έσβησε το πρώτο του κεράκι και ο πατέρας του Brandon θέλησε με την ευκαιρία αυτή να μιλήσει για το πώς ο κόσμος αποδέχεται- ή μάλλον δεν αποδέχεται- ένα μωρό σαν τον Jaxon.

Η ιστορία και η εξέλιξη του διαβάστηκαν από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στα social media και ενώ αρκετοί θαυμάζουν την απροσδόκητη επιβίωση του αγοριού άλλοι λένε πως οι γονείς του τον κράτησαν από εγωισμό και θα έπρεπε να έχουν τερματίσει την κύηση για να τον γλιτώσουν από τον πόνο που θα υφίσταται.

«Ήταν επιλογή μας, επιλογή μόνο δική μας», απάντησε ο Brandon μέσω Facebook. Οι γιατροί είχαν ενημερώσει τον ίδιο και τη γυναίκα του Brittany πως το παιδί τους πιθανότατα δεν θα επιβίωνε.

Τους πρότειναν να τερματίσουν την κύηση στις 23 εβδομάδες αν και, όπως λέει ο πατέρας, κανένας γιατρός δεν τους έλεγε ακριβώς ποιο ήταν το πρόβλημα ή τι να περιμένουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένα στα 4.859 μωρά στις ΗΠΑ γεννιέται με ανεγκεφαλία και συνήθως πεθαίνει λίγο μετά τη γέννα.

Ο Brandon εξηγεί πως ρώτησαν αν το παιδί υπέφερε μέσα στη μήτρα ή αν υπήρχαν κίνδυνοι για τη μητέρα κατά τη διάρκεια της γέννας. Η απάντηση ήταν αρνητική και, όπως λέει, μπορεί το θέμα να ήταν διαφορετικό αν τους είχαν απαντήσει θετικά.

«Δεν υπήρχαν τέτοια ζητήματα οπότε ήταν επιλογή μας, μόνο δική μας επιλογή. Ο Jaxon ήταν το μωρό μας και είχαμε μόνο μία ευκαιρία να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε γι’ αυτόν», λέει, προσθέτοντας πως ο ίδιος και η Brittany δεν ήθελαν να το παίξουν Θεός.

Πολλοί χρήστες αναρωτιούνται γιατί οι γονείς του αποφάσισαν να φέρουν τον Jaxon σε ένα κόσμο όπου δεν θα μπορέσει ποτέ να μιλήσει, να περπατήσει, να ακούσει, να δει ή να συνειδητοποιήσει πως πεινάει.

Οι γονείς δηλώνουν πως ξέρουν πως ο χρόνος τους με το γιο τους είναι περιορισμένος.

«Το έχω πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Ξέρω πως η κάθε μέρα μπορεί να είναι η τελευταία του, ξέρω πως αύριο μπορεί να μην είναι εδώ», είχε δηλώσει η Brittany στη Daily Mail.

Σύμφωνα με τον Brandon, ο Jaxon έχει ήδη αρχίσει να λέει «μαμά» και εκείνοι που σχολιάζουν την κατάσταση δεν έχουν ιδέα τι γίνεται πραγματικά με τον μικρό.

«Είναι νορμάλ να κοιτάζουμε τον Jaxon και να βλέπουμε ένα τέλεια σχηματισμένο μωρό, για μας τα άλλα μωρά δείχνουν παράξενα και τεράστια», λέει, «είναι νορμάλ να βγαίνουμε με τον Jaxon έξω και να νιώθουμε τις ματιές, τα βλέμματα, συνήθως από ανθρώπους που δεν συνειδητοποιούν καν πως μας κοιτούν».

Το ζευγάρι δέχθηκε κριτική και επειδή συγκεντρώθηκαν για τον Jaxon χρήματα σε σελίδα του GoFundMe, την οποία ωστόσο άνοιξε πρώην συνάδελφός της για να αντικατασταθεί ο μισθός της όσο δεν δουλεύει και είναι σπίτι με το μωρό.

Περισσότεροι από 1000 δωρητές έχουν προσφέρει 59.000 δολάρια.

«Όσο περισσότεροι καταφέρουμε η Brittany να μείνει σπίτι με τον Jaxon, τόσο θα απολαμβάνει την ανεκτίμητη σχέση μητέρας γιου που κανείς άλλος δεν μπορεί να του προσφέρει και πιστεύουμε πως αυτή η σχέση είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ο Jaxon είναι ακόμα μαζί μας και τα καταφέρνει τόσο καλά», προσθέτει ο Brandon και προσθέτει πως η δύναμή του του έχει χαρίσει τον χαρακτηρισμό «Jaxon Strong».

Η οικογένεια σκοπεύει να συνεχίσει να εργάζεται με κορυφαίους νεογνο-νευρολόγους ώστε η επιβίωση- θαύμα του Jaxon να προσφέρει στην επιστήμη πολύτιμες πληροφορίες για το πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος στην ανεγκεφαλία.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.