Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Πρωτιά φοιτητών της Θεσσαλίας με το «Marm eλλadα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το προϊόν είναι βιολογικό, δεν περιέχει ζάχαρη και χρωστικές.

Το προϊόν με το όνομα «marm eλλadα», που δημιούργησαν οι φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας (Πέτρος Ζαφειρίου, Ελένη Φλωροδήμήτρη, Λήδα Κετσιλή, Μιλένα Μαργέλη, Μανώλης Ακρίβος) του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων στην Καρδίτσα, με την επίβλεψη του καθηγητή Εφαρμογών Θεοφάνη Γεωργόπουλου, πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, ECOTROPHELIA 2015, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην Αθήνα, Αίγλη Ζαππείου, «ταξιδεύει» τη χώρα μας σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Οι φοιτητές έχουν επιβλέπων καθηγητή το Θεοφάνη Γεωργόπουλο και εκπροσωπούν τη χώρα μας στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «ECOTROPHELIA EUROPE 2015» ανάμεσα σε 16 χώρες της Ευρώπης (http://www.ecotrophelia.eu) στην Ιταλία, στο Μιλάνο στις 4-6 Οκτωβρίου 2015 με την υποστήριξη του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, της εταιρίας ζαχαροπλαστικής Στεργίου, του εργαστηρίου γραφικών τεχνών «Δημιουργία» στην Καρδίτσα, του τοπικού παραγωγού αγροτικών προϊόντων στην Καρδίτσα Όμηρου Ντάφου, του εργαστηρίου αναλύσεων τροφίμων «Foodallergenslab», της εταιρίας μαζικής εστίασης «Brothers» στην Καρδίτσα και του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλίας κυρίας Γλυκερίας Καραγκούνη και κυρίου Θανάση Μανούρα.

Είναι η πρώτη φορά που ΤΕΙ της χώρας συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «ECOTROPHELIA EUROPE». Η «marm eλλadα», σύμφωνα με όσα δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Γεωργόπουλος, είναι μία καινοτόμα βιολογική μαρμελάδα με υπέροχο πορτοκαλί χρώμα, με μειωμένες θερμίδες που παρασκευάζεται από βιολογικά καρότα και βιολογικές κολοκύθες της Καρδίτσας, δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη, περιέχει φυσικά σάκχαρα, βιταμίνη Α, φυσικές γλυκαντικές ύλες από το φυτό στέβια, δεν περιέχει πρόσθετες χρωστικές και πρόσθετα συντηρητικά και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Το προϊόν, προσθέτει ο ίδιος, είναι μια φιλική προς το περιβάλλον και θρεπτική εναλλακτική λύση. Η χάρτινη εξωτερική συσκευασία του προιόντος φτιαγμένη από ανακυκλώσιμο υλικό προστατεύει τη μαρμελάδα από την έκθεσή της στο φως.

Η γενικότερη τάση για τη βελτίωση των διατροφικών μας συνηθειών και της ζωής μας γενικότερα, σε συνδυασμό με την συνειδητοποίηση ότι η παχυσαρκία αποτελεί, ίσως, το σοβαρότερο και πιο διαδεδομένο πρόβλημα υγείας στον σύγχρονο κόσμο, αύξησε το ενδιαφέρον, σημειώνει επίσης ο κ. Γεωργόπουλος, για παραγωγή γευστικών μεν προϊόντων αυξημένης γλυκύτητας, αλλά μικρότερης θερμιδικής αξίας όπως είναι το προϊόν «marm eλλada». Το προϊόν «marm eλλadα» απευθύνεται κυρίως στους καταναλωτές που είναι ευαίσθητοι στα ζητήματα υγείας διατροφής και σε αθλητές και καταναλωτές βιολογικών τροφίμων, καταλήγει ο ίδιος.

Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων καλύπτει ευρύ φάσμα εφαρμογών της επιστήμης και της τεχνολογίας των τροφίμων παρέχοντας εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος συνδέεται άμεσα με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.