Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Τι ισχύει και τι όχι για τις αισθητικές επεμβάσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκέφτεστε να κάνετε κάποια βελτίωση στην εξωτερική σας εμφάνιση, αλλά φοβάστε; Η αλήθεια είναι γράφονται τόσα πολλά για τις αισθητικές επεμβάσεις που είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε τι ισχύει και τι όχι. Το σίγουρο είναι πάντως ότι, μόνος ένας ειδικός στην πλαστική χειρουργική μπορεί να σας απαντήσει στις όποιες απορίες σας.

Τα ενθέματα σιλικόνης μπορεί να σπάσουν όταν ταξιδεύουμε με αεροπλάνο;

Τα ενθέματα σιλικόνης είναι απόλυτα ασφαλή και εκατομμύρια από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιούνται παγκοσμίως, με άριστα αποτελέσματα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ένθεμα σιλικόνης να σπάσει μέσα στο αεροπλάνο. Ο μύθος αυτός δημιουργήθηκε εξαιτίας των ενθεμάτων με φυσιολογικό ορό, όπου αν υπάρχει μια μεγάλη φυσαλίδα αέρα μέσα στο ένθεμα και γίνει αποσυμπίεση μέσα στο αεροπλάνο, τότε θεωρητικά μπορεί η φυσαλίδα αέρα να διαταθεί και το ένθεμα να υποστεί βλάβη. Κάτι που δεν μπορεί να συμβεί με τα ενθέματα σιλικόνης νέας γενιάς, τα οποία είναι σε μορφή gel και δεν περιέχουν καθόλου αέρα.

Η σιλικόνη ευθύνεται για καρκίνο του μαστού;

Τα ενθέματα σιλικόνης έχουν «κατηγορηθεί» αρκετά στο παρελθόν από τα μέσα ενημέρωσης ότι σχετίζονται με νόσους του συνδετικού ιστού, τοξικότητα ή νόσους με αυτοάνοση αιτιολογία. Η αλήθεια είναι ότι τον Ιανουάριο του 1992 ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (F.D.A.) επέβαλε μια προσωρινή απαγόρευση στις Η.Π.Α.. Αυτό συνέβη διότι δεν υπήρχαν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία ότι τα ενθέματα σιλικόνης είναι πλήρως ασφαλή, όμως δεν υπήρχε και απόδειξη πως ήταν επικίνδυνα. Το Υπουργείο Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, το 1998, δημοσίευσε τα ευρήματα μιας επιτροπής επιστημόνων για την ασφάλεια των ενθεμάτων σιλικόνης, όπου αποδεικνύουν πως αυτά δεν σχετίζονται με κάποια μορφή ασθένειας. Η έκθεση είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.silicon-review.gov.uk. Επίσης, μετά από μακροχρόνιες μελέτες στις Η.Π.Α., αποδεικνύεται ότι γυναίκες με ενθέματα σιλικόνης έχουν μειωμένη πιθανότητα κινδύνου από καρκίνο του μαστού. Η μαστογραφία δεν εμποδίζεται από την σιλικόνη, απλώς πραγματοποιούνται ορισμένες επιπρόσθετες λήψεις από το πλάι.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μετά την λιποαναρρόφηση, η περιοχή ξαναγεμίζει με λίπος;

Η μέθοδος της λιποαναρρόφησης δεν αποτελεί τη λύση κατά της παχυσαρκίας. Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει προβλήματα σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου συγκεντρώνουν δυσανάλογες ποσότητες λίπους, συγκριτικά με το υπόλοιπο σώμα. Το αποτέλεσμα της είναι μόνιμο, εφόσον η/ο ασθενής προσέχει το βάρος του, τρώει υγιεινά και ασκείται. Τα λιποκύτταρα του οργανισμού είναι σταθερός αριθμός, από τη γέννησή μας και αυτό που αλλάζει είναι το μέγεθός τους. Έτσι, αν αφαιρεθούν από μια περιοχή δεν υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθούν καινούργια. Όμως, με μια επέμβαση δεν αφαιρούνται όλα τα λιποκύτταρα, που σημαίνει ότι αν πάρετε αρκετά κιλά, ακόμα και οι περιοχές που έχουν υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση θα «φουσκώσουν».

Η λιποαναρρόφηση είναι επικίνδυνη και ευθύνεται για τον θάνατο ασθενών;

Σε κάθε χειρουργική επέμβαση υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να παρουσιαστούν επιπλοκές. Οι κίνδυνοι περιορίζονται πολύ αν η επέμβαση γίνεται από ειδικό και έμπειρο πλαστικό χειρουργό, με διαπιστωμένη εμπειρία στις λιποαναρροφήσεις. Για κάποια δυσάρεστα περιστατικά που έχουν αναφερθεί, ευθύνεται η έλλειψη εμπειρίας του ιατρού και η υπέρβαση του ορίου της ποσότητας του λίπους, που μπορεί να αφαιρεθεί σε μία επέμβαση. Στην Ευρώπη, η επιτρεπτή αυτή ποσότητα είναι μέχρι 2 - 3 λίτρα λίπους. Όταν δεν γίνονται υπερβολές, όπως σε κάθε επέμβαση, αποφεύγονται τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Με το Botox αδυνατείς να κουνήσεις τα φρύδια και το μέτωπο, με αποτέλεσμα να έχεις μια μόνιμα παγωμένη έκφραση στο πρόσωπό σου;

Η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη (Botox) είναι μια ακίνδυνη εφαρμογή, αφού η ποσότητα του φαρμάκου που χρησιμοποιείται είναι πρακτικά αμελητέα και φυσικά απόλυτα ελεγχόμενη. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 10 έως 20 λεπτά, αναλόγως την ένδειξη, όπου με λεπτές ενέσεις στην περιοχή του μεσόφρυου, του μετώπου ή των ματιών, ακινητοποιούνται οι μύες που προκαλούν τις ρυτίδες. Ακριβώς επειδή η διαδικασία είναι ελεγχόμενη από τον γιατρό που την εφαρμόζει, πλέον ένας έμπειρος, εξειδικευμένος ιατρός γνωρίζει πως θα αποφύγει τις υπερβολές που οδηγούν σε «ψεύτικο» αποτέλεσμα. Αυτό οφείλεται στην ποιότητα, την ποσότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί, καθώς και αν θα επιλέξει ο γιατρός τα σωστά σημεία για την εφαρμογή.

Εάν διακόψεις τις θεραπείες με Botox το πρόσωπο βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από ότι πριν ξεκινήσεις;

Σε καμία περίπτωση δεν χειροτερεύει η κατάσταση των ρυτίδων μετά την διακοπή της θεραπείας με Botox. Αντιθέτως, είναι σε καλύτερη κατάσταση από πριν, διότι οι μυς που προκαλούν τις ρυτίδες έχουν ατροφήσει, λόγω της ακινητοποίησης τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, δεν επιτρέπουν την δημιουργία ρυτίδων με το πέρασμα του χρόνου, στο βαθμό που θα εμφανίζονταν χωρίς την εφαρμογή του Botox. Για το λόγο αυτό, όσο κάποιος συνεχίζει τη θεραπεία με Bοtox τόσο μειώνει την συχνότητα εφαρμογών του.

Με το facelift υπάρχει πιθανότητα να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά σου και να παραμορφωθείς;

Ο σκοπός της ρυτιδοπλαστικής είναι να «πάει το ρολόι πίσω» και να βελτιώσει την εξωτερική εμφάνιση του προσώπου, διατηρώντας όμως τα φυσικά χαρακτηριστικά του. Ο πλαστικός χειρουργός με ειδικές τεχνικές σφίγγει το επιφανειακό απονευρωτικό δίκτυο και τους μυς του προσώπου και τα επαναφέρει στην αρχική νεανική τους θέση, ενώ στη συνέχεια απομακρύνει το δέρμα που περισσεύει. Με τις σύγχρονες τεχνικές ο έμπειρος χειρούργος κινητοποιεί το δέρμα, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, ανάλογα με την περίπτωση, αποφεύγοντας τις υπερβολές που οδηγούν στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών. Ο/Η ασθενής στο τέλος της επέμβασης φαίνεται ξεκούραστος/η και φρέσκος/ια χωρίς να φαίνεται ότι έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Είναι τόσο μεγάλη η ταλαιπωρία και ο πόνος που ακολουθούν τις πλαστικές επεμβάσεις, που δεν αξίζει τον κόπο να μπεις σε αυτή τη διαδικασία για αισθητούς λόγους;

Σήμερα, με τις νέες βελτιωμένες τεχνικές και την γενικότερη εξέλιξη στην Ιατρική, οι επεμβάσεις έχουν απλοποιηθεί κατά πολύ, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται μεγάλη παραμονή στο νοσοκομείο - τις περισσότερες φορές ο ασθενής επιστρέφει την ίδια μέρα στο σπίτι του- ούτε να απέχει για μεγάλο χρονικό διάστημα από την εργασία του. Επιστρέφει πολύ σύντομα στις καθημερινές του δραστηριότητες, ο πόνος που ακολουθεί τις επεμβάσεις είναι πολύ μικρός και αντιμετωπίζεται με απλά αναλγητικά, ενώ τα αποτελέσματα που έχει είναι τα επιθυμητά, πολύ φυσικά και με μικρότερες και λιγότερο ορατές ουλές.

Ο κυριότερος λόγος που δεν προχωράει κάποιος σε επέμβαση πλαστικής χειρουργικής είναι επειδή θεωρεί επικίνδυνη την γενική αναισθησία;

Αναφερόμενοι σε ανθρώπους χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως σήμερα, στα σύγχρονα νοσοκομεία και με τις νέες μεθόδους, η γενική αναισθησία είναι απόλυτα ασφαλής. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι αρκετές επεμβάσεις αισθητικής, ανάλογα την περίπτωση, μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν και με τοπική αναισθησία.

Το κόστος των επεμβάσεων είναι απαγορευτικό για την σύγχρονη γυναίκα, με τις τόσες ανάγκες που έχει;

Το κόστος των επεμβάσεων αισθητικής χειρουργικής είναι σήμερα πολύ προσιτό, λόγω των νέων τεχνικών και της μικρότερης παραμονής στο νοσοκομείο. Έτσι, δεν αποτελεί πια πολυτέλεια για μια γυναίκα ή έναν άνδρα που επιθυμεί να βελτιώσει την εμφάνισή του με την βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής. Ειδικά όταν υπάρχουν στις μέρες συγκεκριμένες μέθοδοι που μπορούν να εφαρμοστούν στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, χωρίς νυστέρι και με ακόμα πιο προσιτό κόστος.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.