Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Δέκα καινούργια στοιχεία του iOS 9 που ήθελαν οι χρήστες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι νέο φέρνει στον κόσμο των φορητών συσκευών το λειτουργικού της Apple.

Κάθε φθινόπωρο έρχεται και ένα νέο λειτουργικό σύστημα από την Apple, το οποίο υπόσχεται αναβαθμίσεις και καλύτερη εμπειρία χρήσης για όσους κατέχουν συσκευές όπως iPhone, iPad και iPod Touch. Μετά από πολλές εικασίες, φήμες και δοκιμές η Apple έκανε διαθέσιμο στις 16 Σεπτεμβρίου το νέο της λειτουργικό iOS 9.

Κάθε αποκάλυψη βέβαια συνοδεύεται από ανάμεικτα σχόλια των χρηστών, με κάποιους να διαμαρτύρονται επειδή δεν μπορούν να το κατεβάζουν, άλλους να ενθουσιάζονται από τις πρώτες στιγμές που το χρησιμοποιούν και άλλους να παραπονιούνται επειδή κολλάνε περισσότερο οι συσκευές τους.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι χρησιμοποίησαν τις τελευταίες μέρες το νέο λειτουργικό θα παρατήρησαν κάποια updates που βελτίωσαν την εμπειρία χρήσης καθώς και μερικές διορθώσεις που χρειάζονταν στο iOS.

Το πρώτο πράγμα που ίσως παρατήρησαν οι χρήστες είναι πως δεν χρειάζεται ολική διαμόρφωση του δίσκου μετά το download του λειτουργικού, εξαιτίας του μεγέθους του λειτουργικού. Αυτό ήταν εξάλλου κάτι που εξόργιζε παλιότερα τους πελάτες της Apple, οι οποίοι πολλές φορές για να κάνουν την αναβάθμιση έπρεπε να σβήσουν εφαρμογές που «έπιαναν χώρο» στις συσκευές τους.

Δείτε τα νέα στοιχεία που έφερε στον κόσμο των smartphones και των tablets η εταιρεία από το Cupertino:


Μικρότερο μέγεθος στο αρχείο εγκατάστασης



Δεν χρειάζεται να πάμε στα… ενδότερα του λειτουργικού για να αρχίσουμε την απαρίθμηση των πλεονεκτημάτων, αφού το iOS 9 χρειάζεται πολύ λιγότερο αποθηκευτικό χώρο για να εγκατασταθεί. Σύμφωνα με την Apple, για την αναβάθμιση χρειάζονται 1.3 GB ελεύθερου χώρου, ενώ το iOS 8 έφτανε τα 4.5 GB!

Μάλιστα, όπως αναφέρει, ο Gordon Kelly από το Forbes το iOS 9 διαγράφει προσωρινά τις εφαρμογές και τις εγκαθιστά ξανά για όσους χρήστες δεν έχουν τον απαραίτητο ελεύθερο χώρο στο λειτουργικό τους σύστημα.

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας



Όσοι είναι συνεχώς κολλημένοι στην οθόνη των iPhone καλό θα είναι να έχουν πάντα κοντά τους ένα τρόπο φόρτισης, όπως ένα powerbank. Ωστόσο, σύμφωνα με την Apple, το νέο της λειτουργικό εξοικονομεί περισσότερη ενέργεια, με αποτέλεσμα οι χρήστες να κερδίζουν περίπου μια ώρα πριν έρθει η στιγμή της φόρτισης.

Σε συνδυασμό με τη νέα λειτουργία «Low Power» (χαμηλής ισχύος), η Apple κάνει προσπάθειες να λύσει το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων των χρηστών smartphones που είναι η ειδοποίηση για… «χαμηλή μπαταρία».



Δείτε εδώ tips για να βελτιωθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο iOS 9…



Λειτουργία Picture in Picture και multitasking (για τα iPad μόνο)



Οι χρήστες tablet «κατηγορούσαν» την Apple εδώ και πολύ καιρό που δεν υπήρχε η λειτουργία «εικόνα μέσα στην… εικόνα» στα iPad. Αυτό διορθώθηκε στο iOS 9, αφού δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να βλέπει ένα βίντεο την ώρα που κάνει μια άλλη εργασία. Ουσιαστικά μιλάμε για το περίφημο multitasking ή το split screen του Android.

Με το iOS 9 οι χρήστες μπορούν να τρέξουν 2 εφαρμογές, δίπλα την μία στην άλλη ενώ το νέο task switcher τους επιτρέπει να σύρουν εφαρμογές στην ίδια οθόνη. Οι επιλογές για να μοιράσουν οι χρήστες την οθόνη θα είναι 50-50 ή 70-30.

Σημαντική βελτίωση της Siri



Οι χρήστες του iOS 9 θα παρατήρησαν ήδη τη νέα λειτουργία του έξυπνου βοηθού της Apple, Siri, που προτείνει εφαρμογές και άλλες πληροφορίες ανάλογα με την ώρα, την μέρα και την τοποθεσία που βρίσκεται ο χρήστης.

Ακόμη, το «Spotlight» της Siri αναβαθμίστηκε ώστε τα αποτελέσματα του να παρέχουν άμεση πρόσβαση και μέσα στο περιεχόμενο των εφαρμογών. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Apple στην ανακοίνωση του iOS 9, η Siri θα μπορεί να σκανάρει τα εισερχόμενα και να εντοπίζει ID από τηλεφωνικούς αριθμούς οι οποίοι δεν είναι αποθηκευμένοι στη λίστα επαφών.

Νέα εφαρμογή για ειδήσεις



Το News, του iOS 9 είναι η νέα βασική εφαρμογή του λειτουργικού που περιλαμβάνει ειδήσεις από διάφορες πηγές. Η Apple συνεργάζεται με γνωστούς οργανισμούς και sites, όπως τα CNN, Time, Wired, ESPN, Buzzfeed, The Verge και υπόσχεται ατέλειωτο σερφάρισμα και ενημέρωση μέσα από το νέο της app. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έγινε αρχικά διαθέσιμη σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία.

Ειδικός φάκελος για selfies



Σε μια μικρή αλλαγή που κάνει αρκετά ευκολότερη την οργάνωση των εικόνων προχώρησε η Apple ειδικά για τους οπαδούς των selfies.

Οι φωτογραφίες από την μπροστινή κάμερα τοποθετούνται αυτόματα στον φάκελο «Selfies», ενώ τα screenshots παίρνουν κι αυτά τη θέση τους στον δικό τους ξεχωριστό φάκελο.

Αλλαγές στους χάρτες



Η εφαρμογή των χαρτών της Apple αναβαθμίστηκε με πληροφορίες για μέσα μαζικής μεταφοράς -για λίγες πόλεις αρχικά-, ενώ προστέθηκαν σημεία ενδιαφέροντος ανά κατηγορία. Η επιλογή των μέσων μεταφοράς στους χάρτες δείχνει στον χρήστη και τους σταθμούς αναχώρησης που βρίσκονται κοντά του.

Στην εφαρμογή, η οποία δεν είχε και την καλύτερη φήμη στο παρελθόν, προστέθηκαν και εσωτερικοί χάρτες για εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια και άλλες παρόμοιες τοποθεσίες.

Εμφανίζονται πρώτα οι πιο πρόσφατες ειδοποιήσεις



Στο iOS 9, οι ειδοποιήσεις ταξινομούνται με χρονολογική σειρά, ώστε οι πιο πρόσφατες να παραμένουν στην κορυφή. Φυσικά έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε αυτή την επιλογή από τις ρυθμίσεις και να εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις ανά εφαρμογή.

Βρείτε τις προηγούμενες εφαρμογές με το βελάκι «Back»



Σε κάθε συσκευή οι χρήστες λατρεύουν το βελάκι «Πίσω». Γι' αυτό και η Apple αποφάσισε να το διευρύνει. Αν ο χρήστης για παράδειγμα χαζεύει στο Twitter και λάβει μια ειδοποίηση στο Instagram, μπορεί να δει την ειδοποίηση μπαίνοντας στο Instagram και στη συνέχεια να πατήσει απλά το βελάκι πάνω αριστερά και να ξαναπάει στο twitter.

Δυνατότητα αναζήτησης στις ρυθμίσεις



Ένα νέο στοιχείο έβαλε η Apple στις ρυθμίσεις του iOS 9 που αναμένεται να λύσει τα χέρια των χρηστών. Πλέον, οι κάτοχοι των συσκευών της Apple έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν με λέξεις κλειδιά αυτό που θέλουν να αλλάξουν.

Πρόκειται για μια αλλαγή που κάνει πολύ πιο εύκολη την επεξεργασία των ρυθμίσεων. Αντί οι χρήστες να διαλέγουν κάθε τομέα ρυθμίσεων για να τις αλλάξουν, πλέον μπορούν απλά να γράψουν στην αναζήτηση αυτό που τους ενδιαφέρει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.