Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Σοκάρει η φωτογραφία της αποστεωμένης πολικής αρκούδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η φωτογραφία μιας αποστεωμένης πολικής αρκούδας στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ της Νορβηγίας περιγράφει με περισσότερες από χίλιες λέξεις τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Αρκτική.

Τη σοκαριστική φωτογραφία του άλλοτε περήφανου ζώου δημοσίευσε η φωτογράφος Κέρστιν Λάνγκενμπέργκερ. Δυστυχώς δεν πρόκειται για την μοναδική πολική αρκούδα που έχει περιέλθει σε αυτή την οικτρή κατάσταση.



“Έχω δει αρκούδες σε καλή κατάσταση, αλλά έχω δει και πολικές αρκούδες να πεθαίνουν και να λιμοκτονούν», λέει η Λάνγκενμπέργκερ.

Οι ερευνητές που παρακολουθούν το κλίμα της περιοχής έχουν καταγράψει μια δραματική απώλεια των πάγων εξαιτίας της Κλιματικής Αλλαγής.

Σύμφωνα με το econews.gr, ο Τζοφ Γιορκ, διευθυντής τομέα Διατήρησης της ΜΚΟ Polar Bears International, μελετά και παρατηρεί την Αρκτική εδώ και 14 χρόνια.

«Αναφορές και εικόνες, αδυνατισμένων ή νεκρών ενήλικων αρκούδων στη Θάλασσα Μπάρεντς προκαλούν ανησυχίες», δήλωσε στο Discovery.

«Αναμένουμε ακόμα χειρότερα χρόνια για τις πολικές αρκούδες, καθώς η Αρκτική θερμαίνεται και τα θαλάσσια ενδιαιτήματα συρρικνώνονται με το πέρας του χρόνου».

Δεν είναι μόνο οι πολικές αρκούδες που υποφέρουν από την υπερθέρμανση του πλανήτη και το λιώσιμο των πάγων. Οι θαλάσσιοι λέοντες, που συνήθως βγαίνουν στους θαλάσσιους πάγους για να πάρουν μια ανάσα, τον τελευταίο καιρό προτιμούν χερσαίες εκτάσεις στην Αλάσκα. Οι φάλαινες μπελούγκα, οι φάλαινες της Αρκτικής και οι φάλαινες-δολοφόνοι (όρκα), αλλάζουν τις συνήθειές τους εξαιτίας της έλλειψης θαλάσσιων πάγων.

Τα δελφίνια με το λευκό ρύγχος του είδους Lagenorhynchus albirostri κολυμπούν σε βορειότερους παραλλήλους αναζητώντας θαλάσσιους πάγους.

Η Λάνγκενμπεργκερ απηύθυνε έκκληση για δράση μέσα από τη σελίδα της στο Facebook. «Ας κάνουμε κάτι για τη μεγαλύτερη απειλή του καιρού μας», γράφει και επισημαίνει ότι κάθε μικρή αλλαγή και ατομική δράση μπορεί να συντελέσει σε κάτι μεγαλύτερο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.