Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Συνεργασία Υπουργείων Παιδείας και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντικείμενο η επανίδρυση των Επαγγελματικών Σχολών του ΥΠΑΠΕΝ.

Συνεργασία επίκειται ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ) με αντικείμενο συζήτησης των επανίδρυση των Επαγγελματικών Σχολών του εν λόγω Υπουργείου.

Τα παραπάνω αναφέρει σε έγγραφό του που διαβίβασε στη βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου ενώ κάνει γνωστό ότι στον κύκλο των συζητήσεων μεταξύ των δυο Υπουργείων, θα τεθεί το θέμα του θεσμικού πλαισίου ώστε να διευκρινιστεί το επίπεδο σπουδών, καθώς και το ενδεχόμενο οι εν λόγω σχολές να συνεχίσουν να λειτουργούν υπό την εποπτεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Επίσης, θα συζητηθούν εκ νέοι οι ειδικότητες αλλά και οι περιοχές που θα φιλοξενήσουν αυτές τις σχολές.

Οι επαγγελματικές σχολές του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, οι οποίες λειτουργούσαν υπό την εποπτεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, έχουν πλέον καταργηθεί βάσει του νόμου 4186 του 2013. Ωστόσο, έχει δοθεί παράταση της λειτουργίας τους μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2017, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και οι νέοι σπουδαστές.

Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός σε ερώτηση του κ. Κασαπίδη με θέμα πρόταση μετεξέλιξης Πρότυπου Κέντρου Κτηνοτροφίας Βλάστης σε Τυροκομική Σχολή, κάνει επίσης γνωστό ότι το ΥΠΑΠΕΝ δύναται να εξετάσει την δυνατότητα ίδρυσης Γαλακτοκομικής Σχολής, όταν δοθούν οι κατευθύνσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.