Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ουρουγουάη: «Έφυγε» ο θρύλος του ποδοσφαίρου Αλσίδες Τζίτζια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκίνηση σε όλη τη χώρα.

Ο Τζίζια έχει γράψει τ' όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου από τις 16 Ιουλίου του 1950 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ της Ουρουγουάης στο «Μαρακανά» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Βραζιλία

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στην Ουρουγουάη η είδηση του θανάτου του Αλσίδες Τζίτζια, ο οποίος άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών. Ο Τζίζια έχει γράψει τ' όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου από τις 16 Ιουλίου του 1950 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ της Ουρουγουάης στο «Μαρακανά» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Βραζιλία (2-1).

Ουρουγουάη: «Έφυγε» ο θρύλος του ποδοσφαίρου Αλσίδες Τζίτζια

«Μόνο τρεις έχουν καταφέρει να σιγήσει το Μαρακανά. Ο Πάπας, ο Φρανκ Σινάτρα και εγώ», είχε δηλώσει ο θρυλικός άσος της «σελέστε», σε παλαιότερη δήλωση του για το ματς στο θρυλικό στάδιο του Ρίο Ντε Τζανέιρο, το «Μαρακανά», όταν μπροστά σε 200 χιλιάδες φιλάθλους, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε στη χώρα του το τρόπαιο του Μουντιάλ. Ο Ουρουγουανός επιθετικός, με τις μόλις 12 συμμετοχές στην εθνική ομάδα της χώρας του, άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα της 65ης επετείου του μεγάλου κατορθώματός του.

Δείτε το ιστορικό του γκολ:




Πηγή: http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.