Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Οι 15 χρυσοί κανόνες για να χάσεις κιλά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ακολούθησε αυτούς τους κανόνες διατροφής και είναι σίγουρο πως θα αδυνατίσεις:

1. Μην βάζεις στόχους που δεν μπορείς να πετύχεις!
Γιατί θα νιώθεις συνέχεια απογοήτευση! Κράτα χαμηλά τον πήχη. Θέσε μικρούς ρεαλιστικούς στόχους για κάθε εβδομάδα. Μην περιμένεις δηλαδή να χάσεις 4 κιλά σε μια εβδομάδα γιατί αυτό δεν είναι ούτε υγιές ούτε εφικτό. Ούτε επίσης, είναι εύκολο να κόψεις τελείως τις αδυναμίες σου από την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Πιο εύκολο είναι να τις περιορίσεις σταδιακά.

2. Μην σπας τη δίαιτα σου!
Ακόμη κι όταν η ζυγαριά δεν σου δείχνει το επιθυμητό αποτέλεσμα! Ανέβηκες στη ζυγαριά και έδειξε ότι έχεις μείνει σταθερή στα κιλά σου. Το να πεις ''κάτι κάνω λάθος, δεν θα χάσω ποτέ κιλά'' και να αρχίσεις πάλι να τρως, δεν είναι λύση! Μην απογοητεύεσαι με την πρώτη. Συνέχισε την προσπάθειά σου γιατί αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας. Θέλει χρόνο και επιμονή!

3. Μην πιέζεσαι να κάνεις πολλές αλλαγές ταυτόχρονα στη διατροφή και στον τρόπο ζωής σου
Πρέπει να κάνεις μικρές αλλαγές κάθε εβδομάδα. Π.χ φάε ένα φρούτο παραπάνω σαν σνακ, περπάτα λίγο παραπάνω, φάε λιγότερα γλυκά. Όλα αυτά μπορούν να έχουν μεγάλα αποτελέσματα στο τέλος.

4. Μην στερείς τον εαυτό σου από τις μικρές απολαύσεις
Γιατί έτσι θα παρατήσεις την υγιεινή διατροφή πολύ γρήγορα. Το κλειδί είναι να τις διατηρήσεις χωρίς να σαμποτάρεις το στόχο για την απώλεια βάρους που έχεις βάλει. Αν για παράδειγμα, σου αρέσει η πίτσα, μπορείς να φας ένα κομμάτι το μεσημέρι μαζί με μια σαλάτα. Είναι καλύτερο από το να την στερηθείς εντελώς και να καταλήξεις να τρως μία ολόκληρη μόνη σου, μετά από 2 μήνες δίαιτας!

5. Μην ξεκινήσεις πάλι τα τηγανιτά και τα γλυκά
Μερικές από εμάς όταν καταφέρουμε και χάσουμε τα κιλά που θέλαμε, το γιορτάζουμε με σουβλάκια, κρασιά και σοκολάτες. Λέμε τώρα που χάσαμε, μπορούμε να φάμε ό,τι θέλουμε πάλι. Αυτό είναι μεγάλο λάθος! Γιατί την επόμενη φορά που θα ζυγιστούμε, η ζυγαριά θα είναι αμείλικτη.

6. Μην αφήνεις μεγάλα κενά μεταξύ των γευμάτων!
Ούτε να μένεις νηστική για να κερδίσεις θερμίδες! Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πεινάσεις περισσότερο το βράδυ, οπότε και να υπερκαταναλώσεις. Και το βράδυ ο μεταβολισμός σου κάνει λιγότερες καύσεις, οπότε ό,τι φας θα αποθηκευτεί σαν λίπος.

7. Μην εμπιστεύεσαι δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους
Π.χ. αυτές που εγγυώνται 5 κιλά την εβδομάδα. Ούτε δίαιτες που στερούν ολόκληρες ομάδες τροφίμων. Όλες οι ομάδες είναι απαραίτητες για τον οργανισμό και το θέμα είναι πως μαγειρεύονται. Γενικά, όπου ακούς κάτι ανορθόδοξο, που μοιάζει μαγικό, δεν είναι... για αυτό και να μην το ακολουθήσεις.

8. Μην μετράς τις θερμίδες μόνη σου!
Άσε το διαιτολόγο σου να έχει τον έλεγχο σε αυτό. Γιατί δεν παίζει ρόλο μόνο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα των θερμίδων.

9. Μην μειώνεις πολύ από μόνη σου το φαγητό ή τις θερμίδες για να χάσεις βάρος
Όταν το κάνεις αυτό, το σώμα σου ενεργεί σαν να βρίσκεται σε κατάσταση ασιτίας και ο μεταβολισμός σου μειώνεται παραπάνω. Ένας ρεαλιστικός στόχος, είναι να μειωθούν περίπου 500 θερμίδες την ημέρα μέσω της διατροφής και της άσκησης. Αυτές θα σε οδηγήσουν ίσως και σε μια υγιή απώλεια βάρους της τάξης του 0,5-1 ανά εβδομάδα.

10. Μην ανοίγεις το ψυγείο σου αργά το βράδυ!
Ούτε όταν έχεις ολοκληρώσει τα γεύματα της ημέρας. Αν έχεις κάποια λιγούρα ακατανίκητη, αρκέσου σε ένα φρούτο ή λίγους ξηρούς καρπούς χωρίς αλάτι.

11. Μην καταναλώνεις ανεξέλεγκτα καστανή ζάχαρη στους καφέδες σου
Είναι μύθος ότι έχει λιγότερες θερμίδες επειδή είναι ακατέργαστη.

12. Μην πίνεις χυμό λεμονιού το πρωί για να αποτοξινωθείς
Το πεπτικό σου σύστημα, τα νεφρά και το συκώτι σου κάνουν αρκετά καλή δουλειά στην «αποτοξίνωση» του σώματος σου σε τακτική μάλιστα βάση. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για «ειδικούς καθαριστικούς χυμούς».

13. Μην τρως στο πόδι!
Το πιο πιθανό είναι ο εγκέφαλός σου να μην καταγράψει ότι έχεις καταναλώσει γεύμα και να σου ξαναζητήσει σύντομα κι άλλο. Ούτε μέσα σε συνθήκες άγχους, πίεσης ή στεναχώριας γιατί οι θερμίδες πολλαπλασιάζονται. Πάρε το χρόνο σου και απόλαυσε το φαγητό σου.

14. Μην τρως γρήγορα, χωρίς να υπάρχει αύριο
Το πιάτο είναι δικό σου... Κόψε μικρές μπουκιές, μάσησε αργά, αφοσιώσου σε αυτό που κάνεις και απόλαυσέ το. Θα δεις που θα νιώσεις χορτάτη και αυτό δεν θα είναι προσωρινό!

15. Μην τρως και πέφτεις για ύπνο κατευθείαν
Δεν είναι απαραίτητο, το τελευταίο σου γεύμα να είναι στις 7 ή στις 8.00 το βράδυ. Αρκεί να μεσολαβούν 2-3 ώρες μεταξύ του βραδινού και του ύπνου σου. Το ίδιο ισχύει και αν κοιμάσαι νωρίς.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.