Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Αισιοδοξεί για την εξέλιξη των πυρκαγιών ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας - Σε ύφεση οι φωτιές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται για τα αίτια των χθεσινών πυρκαγιών.

«Είμαστε αισιόδοξοι» ήταν η αποστροφή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Τάσου Μαυρόπουλου σχετικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα και παρότι και σήμερα αναμένεται να είναι μια δύσκολη ημέρα με ισχυρούς ανέμους. Όπως είπε στο Mega, στον Υμηττό και τη Νεάπολη είναι τα δύο κύρια μέτωπα που ωστόσο έχουν οριοθετηθεί και βρίσκονται σε ύφεση καθώς όλη τη νύχτα συνέχιζαν την επιχείρηση κατάσβεσης πεζοπόρα τμήματα και εθελοντές με υδροφόρες.

Κατοικημένες περιοχές δεν κινδυνεύουν στη Νεάπολη και τον Άγιο Νικόλαο ωστόσο καταγράφονται αναζωπυρώσεις σε κορυφογραμμές.

Αναφορικά με τα αίτια των πυρκαγιών ο κ. Μαυρόπουλος είπε πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής και εξετάζονται και οι μαρτυρίες δημάρχων και κατοίκων.


------------------

Σε ύφεση οι φωτιές και νέος συναγερμός για πυρκαγιές σήμερα

Προειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σε εξέλιξη παραμένουν οι πυρκαγιές σε Λακωνία, Κόρινθο, Μαλακάσα, Νεμέα ενώ σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα σε Καρέα και Χαλκίδα. Άλλη μία φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Σκύρο όπου επιχειρούν ήδη 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα και σε λίγη ώρα θα συνδράμουν και δύο αεροπλάνα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί και σήμερα για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ αναμένονται και σήμερα ισχυροί άνεμοι.

Στον Καρέα οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες ενώ δύο άτομα αναμένεται να παραπεμφθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Πρόκειται για έναν 67χρονο Έλληνα και έναν 58χρονο Βούλγαρο που συνελήφθησαν από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, υπάρχουν ωστόσο φόβοι για αναζωπυρώσεις.

Στη Νεάπολη Λακωνίας η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα είναι καλύτερη. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιάννης Μπασκόζος και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας προκειμένου να εκτιμήσουν πότε θα είναι δυνατόν να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία ενώ τη Δευτέρα θα επισκεφθεί την περιοχή ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου προκειμένου να επιθεωρήσει τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή που έχει υποστεί η περιοχή. Από τη φωτιά προκλήθηκε μεγάλη καταστροφή στα χωριά ανατολικά της Νεάπολης, όπως Λάχι, Φαρακλό, Αγ. Νικόλαος, Κάμπος, ενώ στη Νεάπολη έχουν καταστραφεί αρκετές καλλιέργειες. Θλιβερή απώλεια αποτελεί ένας 58χρονος Ελληνο-Ελβετός που έπαθε ανακοπή και απεβίωσε έξω από το Κέντρο Υγείας Νεάπολης, λίγο πριν αυτό εκκενωθεί περικυκλωμένο από φλόγες. Είχε φτάσει στην περιοχή μόλις πριν από δυο ημέρες για διακοπές.

Σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά στη Χαλκίδα όπου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί πάνω από 600 στρέμματα πευκόφυτης περιοχής, ελαιώνες και χαμηλή βλάστηση ενώ οι πυροσβέστες ερευνούν την περίπτωση εμπρησμού, καθώς έχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά ξεκίνησε από διαφορετικά σημεία

Σε εξέλιξη παραμένουν οι φωτιές σε Κόρινθο, Μαλακάσα και Ναύπλιο καθώς και το τελευταίο μέτωπο, στη Σκύρο.

Ύστερα από αίτημα της Ελλάδας η Ευρωπαϊκή Ένωση αποστέλλει επιπλέον πυροσβεστικά αεροσκάφη για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Η Γαλλία συνεισφέρει με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair και ένα αεροπλάνο συντονισμού τα οποία αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας το απόγευμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.