Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ποιες περιοχές της Ελλάδας υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα - Σε επιφυλακή η πυροσβεστική και η αστυνομία - Συλλήψεις υπόπτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός για τον πύρινο κλοιό που έχει κυκλώσει τη χώρα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας
Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για αύριο Σάββατο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις εξής περιοχές:

- Περιφέρεια Αττικής

- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Εύβοια)

- Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος)

- Περιφέρεια Πελοποννήσου

- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐα, Ηλεία)

- Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)



Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

--------------

Καρέας, Μαλακάσα, Λακωνία και Κόρινθο οι «πονοκέφαλοι» της πυροσβεστικής

Όλη τη νύχτα σε επιφυλακή οι πυροσβέστες – Σύλληψη υπόπτου για την πυρκαγιά στην Αχαΐα.

Στα μεγάλα πύρινα μέτωπα στις περιοχές του Καρέα, της Μαλακάσας, της Νεάπολης Λακωνίας και του Σπαθοβουνίου Κορινθίας επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής και του υπόλοιπου μηχανισμού πυρόσβεσης με σκοπό την οριοθέτηση τους προκειμένου να μην υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπο του Π.Σ. Νίκο Τσόγκα έχουν αποχωρήσει από όλα τα μέτωπα οι εναέριες δυνάμεις αλλά παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης. Όπως είπε ο κ. Τσόγκας η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη σε όλες τις πυρκαγιές αλλά ο κίνδυνος παραμένει καθώς συνεχίζονται οι άνεμοι .

Υπενθυμίζεται ότι δύσκολη μέρα θα είναι και η αυριανή λόγω του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς γι αυτό και στην Αττική απαγορεύθηκε η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στα περιαστικά δάση και στα άλση ενώ σε επιφυλακή είναι και η αστυνομία.

Από τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι τις 9 το βράδυ εκδηλώθηκαν συνολικά σε όλη την επικράτεια 59 αγροτοδασικές πυρκαγιές, 99 αστικές πυρκαγιές ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν και σε 45 περιπτώσεις για παροχή βοήθειας.

Παράλληλα, Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αιγίου οδηγήθηκε ένας 45χρονος, ο οποίος συνελήφθη για την φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα, στην περιοχή Χαλκιάνικα Αιγιαλείας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την διάρκεια μελισσοκομικών εργασιών που έκανε ο 45χρονος, προκάλεσε φωτιά σε δασική περιοχή. Μετά την εκδήλωση της φωτιάς, κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της μικτής περιπολίας Ακράτας - Αίγιου, οι οποίοι εντόπισαν τον 45χρονο στη περιοχή Χαλκιάνικα και τον συνέλαβαν.

Όσον αφορά την πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε ύφεση, έχοντας όμως ήδη κάψει περίπου 30 στρέμματα χαμηλής βλάστησης. Στην περιοχή, εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

----------------

Σε επιφυλακή και η αστυνομία για τις πυρκαγιές

Αυξάνονται οι περιπολίες σε δασικές περιοχές.

Σύσκεψη για τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου αποφασίστηκε η πλήρης επιφυλακή και της αστυνομίας για τα επόμενα δύσκολα 24ωρα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον γγ Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη και με τη συμμετοχή όλου του επιτελείου της ΕΛΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου δόθηκαν εντολές προς όλες τις υπηρεσίες να αυξηθούν οι περιπολίες, πεζές και εποχούμενες καθώς και της ομάδας ΔΙΑΣ, όπου υπάρχει, για τις δασικές περιοχές και όπου υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Παράλληλα τίθεται στη διάθεση της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση αστικών πυρκαγιών δύο υδροφόρα οχήματα και οι δύο «αύρες» που έχει η ΕΛΑΣ ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά οχήματα να ενεργούν σε τυχόν δασικές πυρκαγιές. Επίσης θα είναι σε ετοιμότητα όλα τα λεωφορεία της αστυνομίας για την απομάκρυνση πολιτών αν χρειαστεί σε περίπτωση πυρκαγιάς.

--------------

Σύλληψη δύο ατόμων για την πυρκαγιά στον Βύρωνα

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εμπρησμό από αμέλεια.

Συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου ένας 67χρονος Έλληνας και ένας 58χρονος Βούλγαρος από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις 12.28 το μεσημέρι σε δασική έκταση στον Βύρωνα Αττικής.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να παραπεμφθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.grhttp://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.