Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Δανειολήπτης έσωσε την περιουσία του με απόφαση δικαστηρίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόκειται για έναν 49χρονο ταξιτζή από το Ηράκλειο.

Μία ακόμη περίπτωση υπερχρεωμένου δανειολήπτη που έσωσε την περιουσία του με προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, γνωστοποίησε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Ο δανειολήπτης, ένας 49χρονος μισθωτής ταξί, πατέρας ενός παιδιού, έσωσε την περιουσία του, καθώς τα ελάχιστα χρήματα που κερδίζει το μήνα, δεν επαρκούσαν για να καλύψει το χρέος που είχε σε δύο τράπεζες, συνολικού ύψους 186.973 ευρώ, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του «νόμου Κατσέλη», με την προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου ο 49χρονος θα καταβάλει στο εξής μηνιαία δόση ύψους 40 ευρώ, μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

Το δικαστήριο έκρινε ότι το μηνιαίο εισόδημα των 420 ευρώ που κερδίζει ο οικογενειάρχης δεν αρκεί για να καλύψει τις βασικές βιοτικές ανάγκες της οικογένειάς του και ταυτόχρονα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις απέναντι στα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Έτσι, αφού ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τις τράπεζες δεν έφερε αποτέλεσμα, το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου έκρινε ότι ο 49χρονος οδηγός ταξί πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο «νόμο Κατσέλη» και έκανε δεκτό το σχετικό αίτημά του.

Εκτός από τον προσδιορισμό της μηνιαίας δόσης στα 40 ευρώ για το δανειολήπτη, το δικαστήριο αποφάσισε ακόμη να ανασταλεί κάθε καταδιωκτικό μέτρο των δύο τραπεζών σε βάρος του, βοηθώντας έτσι να σώσει την περιουσία του, που αποτελείται από ένα αγροτεμάχιο με ελαιόδεντρα και ένα ΙΧ αυτοκίνητο.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή, και απευθύνει κάλεσμα σε όλους όσοι βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση με τον 49χρονο δανειολήπτη, να έρθουν σε επαφή μαζί της προκειμένου να παράσχει συνδρομή και συμβουλές για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του «νόμου Κατσέλη».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.