Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Τα «διαφανή» φορτηγά ασφαλείας της Samsung

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για να βλέπουν οι οδηγοί μπροστά και να κάνουν ασφαλείς προσπεράσεις.

Μια νέα τεχνολογία όχι σε κινητά, ούτε σε ταμπλέτες ή εφαρμογές, αλλά σε… νταλίκες και φορτηγά ελπίζει να εφαρμόσει η Samsung, με σκοπό να σώσει τις ζωές οδηγών και να βελτιώσει την οδική ασφάλεια σε αυτοκινητοδρόμους μιας λωρίδας κυκλοφορίας.

Η κορεατική εταιρεία θέλει να βγάλει μια νέα σειρά «Safety Trucks» (φορτηγά ασφαλείας), θέλοντας να μειωθεί ο υψηλός αριθμός τροχαίων ατυχημάτων στην Αργεντινή, που σημειώνονται κατά τις προσπεράσεις σε δρόμους μιας λωρίδας κυκλοφορίας. Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής σκοτώνεται ένας άνθρωπος σχεδόν κάθε μία ώρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, τα νέα φορτηγά θα χρησιμοποιούν κάμερες, ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο και μια μεγάλη οθόνη προβολής, που θα επιτρέπει στους οδηγούς που ακολουθούν να βλέπουν τι συμβαίνει μπροστά στο δρόμο, μειώνοντας τον κίνδυνο συγκρούσεων.

Η εταιρεία έχει επιβεβαιώσει, ότι η τεχνολογία αυτή λειτουργεί και πως μπορούν να σωθούν ζωές. «Το επόμενο βήμα είναι να γίνουν οι αντίστοιχες δοκιμές, σύμφωνα με τα υπάρχοντα εθνικά πρωτόκολλα και την απόκτηση των αναγκαίων αδειών και εγκρίσεων».














Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.