Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ο λογαριασμός με την εφορία μέχρι το τέλος του έτους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπαράζ φόρων από το Φθινόπωρο.

Καταιγίδα φόρων για όλους τους φορολογουμένους και τις επιχειρήσεις έρχεται από το Σεπτέμβριο αφού εκτός από όσα έπρεπε να πληρώσουν ήδη οι Έλληνες προστίθενται επιβαρύνσεις ύψους 2,7 δισ. ευρώ.

Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα πρέπει να πληρωθούν οι δόσεις του φόρου εισοδήματος, ενώ από το Σεπτέμβριο θα αρχίσει να φτάνει ο ΕΝΦΙΑ. Οι επιχειρήσεις πρέπει εκτός από τον φόρο επί των κερδών τους να καταβάλουν 945 εκατ. ευρώ ως έκτακτη εισφορά.
Πιο αναλυτικά παλιοί και νέοι φόροι φτιάχνουν τον εξής λογαριασμό:

Φόρος εισοδήματος. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί στα τέλη Ιουλίου. Συνολικά από τον Ιούλιο μέχρι και το τέλος του έτους πρέπει να πληρωθούν από τα φυσικά πρόσωπα περισσότερα από 4 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν το ποσό των 2,7 δισ. ευρώ.

Έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις. Επιχειρήσεις με καθαρά κέρδη άνω των 500.000 ευρώ θα καταβάλλουν το 2015 το ποσό των 945 εκατ. ευρώ ως δόση της έκτακτης εισφοράς.

ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα η πρώτη δόση του φόρου θα πληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου. Το ποσό που πρέπει να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων ανέρχεται στα 3,2 δισ. ευρώ.

Φόρος πολυτελείας. Αυξάνονται οι φόροι για όσους έχουν αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού άνω των 2.500 κ.ε. αεροπλάνα, πισίνες και σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων. Ο συντελεστής φορολογίας αυξάνεται στο 13% από 10% που είναι σήμερα

ΦΠΑ. Από τον Ιούλιο οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν και αυξημένους φόρους μετά την αναπροσαρμογή των συντελεστών ΦΠΑ. Το όφελος όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη και κατ’ επέκταση το κόστος για τους φορολογούμενος φτάνει το 700 εκατ. ευρώ.

Τέλη κυκλοφορίας. Τον Δεκέμβριο θα πρέπει να να καταβληθούν και 1,1 δισ. ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.