Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Καθυστερούν τα έργα για τα αναχώματα στον Έβρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης Γ. Παυλίδης.

Την ανησυχία του για ενδεχόμενη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων τον προσεχή χειμώνα στον Έβρο αν συνεχίσει να καθυστερεί η αδειοδότηση για τη λήψη γεωδών και αργιλωδών υλικών (χώματα διαφόρων μορφών) για την αποκατάσταση, των κατεστραμμένων από τις πλημμύρες, αναχωμάτων του Έβρου, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Παυλίδης.

«Για να αποκαταστήσουμε τα αναχώματα στα 105-110 σημεία που αυτά έχουνε καταρρακωθεί και καταστραφεί, χρειαζόμαστε μια πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα, αναγκαίων υλικών από συγκεκριμένους δανειοθαλάμους οι οποίοι εκτείνονται σε οδικό μήκος περίπου 300 χιλιομέτρων. Εγκαίρως συντάξαμε και υποβάλαμε τις απαιτούμενες τεχνικές μελέτες, έχουμε εγκατεστημένους τους εργολάβους -με εκπτώσεις που φτάνουν έως 73%- με διαδικασίες επείγουσες μεν αλλά απολύτως διαφανείς, αλλά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε τις εργασίες. Εντελώς ξαφνικά, και ενώ ο νομός παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενημερωθήκαμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, ότι προκειμένου να πάρουμε τα αναγκαία για τις εργασίες υλικά πρέπει να εκδώσουμε άδειες λατομείων για όλους αυτούς τους δανειοθαλάμους ή να υπάρξει νέα ειδική νομοθετική ρύθμιση», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ.

Ο κ. Παυλίδης αναφέρει ότι έχει προτείνει συγκεκριμένη-δομημένη λύση για την άμεση έναρξη των εργασιών, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι δεν είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας η αποκατάσταση των αναχωμάτων αλλά του ΥΠΕΚΑ, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει κάποια απάντηση.

«Όλα αυτά έπρεπε να γίνουν χθες. Δεν μπορούμε να παίζουμε ούτε με τον καιρό, ούτε με τις θεομηνίες, ούτε με τις φυσικές καταστροφές. Εδώ κι ένα μήνα παλεύουμε για το αυτονόητο. Να πάρουμε χώματα για τα αναχώματα», καταλήγει ο κ. Παυλίδης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.