Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Εντυπωσιακές εικόνες από τον «τάφο» διαστημικών λεωφορείων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τις φωτογραφίες.

Ο φωτογράφος, Ραλφ Μάιρεμπς, κατάφερε να τραβήξει εντυπωσιακές φωτογραφίες που δείχνουν ένα στοιχειωμένο εγκαταλελειμμένο υπόστεγο στη Ρωσία, το οποίο στεγάζει δύο πρωτότυπα αεροπλάνα που προέρχονται από το πρόγραμμα Μπουράν, το οποίο τελικά εγκαταλείφθηκε.

Το πρόγραμμα αυτό δημιουργήθηκε ως απάντηση στις επιτυχίες της NASA πριν από 30 χρόνια, ωστόσο μόνο μία πτήση τελικά πραγματοποιήθηκε και στη συνέχεια το αεροπλάνο Μπουράν μαζί με άλλα οχήματα καταστράφηκε.

Παρότι η εν λόγω πτήση ήταν επιτυχημένη, τα οχήματα καταστράφηκαν λόγω περικοπών δαπανών και όλα τα υπόλοιπα οχήματα, αλλά και ο εξοπλισμός εγκαταλείφθηκαν.

 


 



Οι φωτογραφίες του Ραλφ Μάιρεμπς καταφέρνουν να απεικονίσουν την περίεργη ατμόσφαιρα στο εγκαταλελειμμένο υπόστεγο, το οποίο κάποτε υπήρξε ένας χώρος με φοβερή κίνηση στο κοσμοδρόμιο, Μπαϊκονούρ.

Το διαστημικό λεωφορείο έχει την εξωτερική όψη των διαστημικών λεωφορείων της NASA, καθώς ο σχεδιασμός θεωρήθηκε ο καλύτερος για όχημα που θα μπει σε τροχιά. Άλλοι θεωρούν ότι η ομοιότητα οφείλεται σε κατασκοπεία.

Τα οχήματα Μπουράν είχαν τους κινητήρες στο πίσω μέρος, όπως συνηθίζεται στα διαστημικά λεωφορεία, ενώ διαθέτουν και φτερά ώστε να γίνεται ελεγχόμενη προσγείωση όταν το λεωφορείο επιστρέφει στη Γη.





Τα προγράμματα ξεκίνησαν το 1976 και είχαν τη δυνατότητα να μπαίνουν σε τροχιά και στη συνέχεια να επιστρέφουν στη γη.

Η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε το 1993 και το διαστημικό πρόγραμμα διαλύθηκε παρότι είχαν κατασκευαστεί πολλά μοντέλα, τα οποία πλέον βρίσκονται σε μουσεία.

Ωστόσο, τα δύο διαστημικά λεωφορεία παρέμειναν στο υπόστεγο μαζί με τις κατασκευαστικές δομές που υπάρχουν γύρω.

Το υπόστεγο έχει βάθος 132 μέτρων και ύψος 62 μέτρων και θεωρείται το μεγαλύτερο κτίριο της περιοχής. Οι πύλες του έχουν διαστάσεις 42 μέτρα επί 36 μέτρα.





Η κατασκευή του έγινε από ατσάλι, το οποίο έχει ενισχυθεί για να προστατεύει από τους κραδασμούς, ενώ θεωρείται ότι πρόκειται για ένα «καθαρό» δωμάτιο, χωρίς σκόνη, καθώς οι πόρτες σφραγίζουν την κεντρική περιοχή.

Σε κάποια από τα λεωφορεία λείπει εξοπλισμός, ωστόσο υπάρχουν ακόμη οι οθόνες των υπολογιστών και οι θέσεις των πιλότων.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.