Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Μειώθηκε το κόστος των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Ναυπλίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Τη μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ναυπλιέων, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, από την 1η Σεπτεμβρίου, οι γονείς με οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα που αποκτήθηκε το οικονομικό έτος 2014 έως και 6.000 ευρώ απαλλάσσονται παντελώς της καταβολής τροφείων, ενώ οι έχοντες οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα άνω των 6.000,01 ευρώ θα καταβάλλουν τροφεία σε ποσοστό 2,5% κατ΄ έτος του φορολογητέου οικογενειακού εισοδήματος.

Επίσης, απαλλάσσονται από την καταβολή τροφείων οι πολύτεκνες οικογένειες, οι μονογονεϊκές και οι οικογένειες στις οποίες ο ένας εκ των δύο γονέων ή τέκνο έχει καταστεί ανάπηρος με ποσοστό 67% και άνω.

Η απαλλαγή ισχύει για οικογενειακά φορολογητέα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το οικονομικό έτος 2014 μέχρι του ποσού των 30.000 ευρώ. Για οικογενειακά φορολογητέα εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ το μηναιαίο τροφείο θα είναι 30 ευρώ. Για τα δεύτερα παιδιά κάθε οικογένειας θα καταβάλλεται το 50% των τροφείων που καταβάλλεται για το πρώτο παιδί και για τα τρίτα παιδιά και πλέον κάθε οικογένειας η φιλοξενία θα είναι δωρεάν. Δωρεάν θα είναι η φολοξενία και για τα νήπια των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.