Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Πώς θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας στις πρόωρες συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αύξηση όλων των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 3 έως 12 μήνες ανά έτος για όσους δεν έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα για έξοδο πριν από το 62ο ή το 67ο έτος προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων που είναι ένα από τα σημεία συμφωνίας κυβέρνησης και δανειστών.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό που αποκαλύπτει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", τα όρια ηλικίας για όσους έχουν συμπληρώσει ως το 2012 τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης και έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα ώστε να συνταξιοδοτηθούν στα 55 ή ακόμη και στα 52, αν πρόκειται για γονείς με ανήλικο παιδί στο Δημόσιο, θα αυξηθούν σταδιακά ώστε εντός μιας πενταετίας να προσαρμοστούν στα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που ισχύουν από 2013 και μετά και είναι το 62ο έτος για μειωμένη σύνταξη και το 67ο έτος για πλήρη σύνταξη, εφόσον οι ασφαλισμένοι συμπληρώνουν 15,25, ή 35 έτη ασφάλισης από την 1η/1/2013 και μετά. Αμετάβλητο από αλλαγές θα μείνει μόνο το όριο ηλικίας για σύνταξη με 40 έτη ασφάλισης που είναι το 62ο έτος.

Ποιοι θα εξαιρεθούν

Από την αύξηση των ορίων ηλικίας είναι βέβαιο ότι θα εξαιρεθούν τουλάχιστον οι εξής τρεις κατηγορίες:

-Ασφαλισμένοι στα βαρέα (για έξοδο με 10.500 ημέρες, εκ των οποίων 7.500 στα βαρέα και ανθυγιεινά)

-Ασφαλισμένοι που συνταξιοδοτούνται με ανάπηρο μέλος της οικογένειάς τους

-Οι αγρότες όπου το όριο για σύνταξη είναι 67 ή 62 αν έχουν συνολικά 40 έτη ασφάλισης, χωρίς να προβλέπεται μειωμένη σύνταξη


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.