Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Σπείρετε τους «σπόρους» της υγιεινής διατροφής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα παιδιά που καλλιεργούν λαχανικά είναι πιο πιθανό να θέλουν να τα φάνε.

Αν δυσκολεύεστε να πείσετε τα παιδιά σας να τρώνε λαχανικά, ίσως θα έπρεπε να… τους δώσετε μια γλάστρα, λίγο χώμα και μερικούς σπόρους!

Σύμφωνα με μια ομάδα αμερικανών επιστημόνων, τα παιδιά που μαθαίνουν να μεγαλώνουν λαχανικά είναι πιο πιθανό να τρέφονται πιο υγιεινά.

Η έρευνα διεξήχθη ανάμεσα σε μαθητές σχολείων στις ΗΠΑ και μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του αιώνιου προβλήματος των γονέων… να πείσουν τα παιδιά τους να τρώνε τα λαχανικά τους.

Μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Οχάιο και το πανεπιστήμιο Κορνέλ της Νέας Υόρκης βρήκαν, ότι τα παιδιά είναι πέντε φορές πιο πιθανό να τρώνε σαλάτες, όταν.. τις μεγαλώνουν μόνα τους.

Η εργασία των ερευνητών δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό για θέματα υγείας Acta Paediatrica.

Στην έρευνα συμμετείχαν 370 μαθητές. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τι έβαζαν στο πιάτο τους κατά το μεσημεριανό φαγητό (και τι άφηναν πίσω) μέσα στο σχολείο σε τρεις διαφορετικές ημέρες.

Τις κανονικές ημέρες, μόλις το 2% των μαθητών πρόσθεσε κάποιο σαλατικό στο γεύμα του. Όταν όμως τα συστατικά από τα οποία φτιάχτηκαν οι σαλάτες είχαν καλλιεργηθεί από τους ίδιους τους μαθητές, στο πλαίσιο ενός σχολικού προγράμματος, το ποσοστό των μαθητών που επέλεξαν πιο υγιεινές τροφές αυξήθηκε στο 10%.

«Είναι μια μικρή μελέτη, όμως υποδηλώνει ότι οι κήποι μπορούν να βελτιώσουν τη διατροφή των παιδιών» αναφέρει ο επικεφαλής ερευνητής του εργαστηρίου Cornell Food and Brand Lab, Dr Brian Wansink. «Βλέπουμε σημαντικές προοπτικές με αυτή την έρευνα. Το πρώτο εμπόδιο στην αύξηση της κατανάλωσης λαχανικών, ήταν να πείσουμε τα παιδιά να τα βάλουν στο πιάτο τους» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Drew Hanks, από το πανεπιστήμιο του Οχάιο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.