Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

«Στόχος η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεργασία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης με τη γενική γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Τη συνεργασία τους για την καλύτερη αντιμετώπιση περιστατικών εκμετάλλευσης και βίας σε βάρος των γυναικών, με σχετική επιμόρφωση και των στελεχών της ΕΛΑΣ, συναποφάσισαν η γεν. γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα και ο αναπλ. υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούσης σε σημερινή συνάντησή τους με θέμα τα ζητήματα ισότητας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου του (πορνεία, trafficking, ενδοοικογενειακή βία, εκπαίδευση αστυνομικών αρχών, συνθήκες κράτησης φυλακισμένων γυναικών).

Παρουσιάζοντας στον υπουργό τις θέσεις της Γραμματείας για την πορνεία και το trafficking, η Φ. Κούβελα πρότεινε τη βελτίωση και ενίσχυση της νομοθεσίας που αφορά την αντιμετώπιση των ανωτέρω εγκλημάτων, με τη λήψη νομοθετικών και εφαρμοστικών μέτρων για την ποινική δίωξη όσων εμπλέκονται στη διακίνηση και εμπορία γυναικών και ανηλίκων (trafficking), αλλά και των "πελατών" τους.

Η κ. Κούβελα επισήμανε την άγνοια κατάλληλου χειρισμού από τα αστυνομικά όργανα για την αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας «παρά την ύπαρξη σχετικής αστυνομικής διαταγής από το 2013", και πρότεινε τη σύσταση μιας κεντρικής υπηρεσίας της Αστυνομίας για την ενδοοικογενειακή βία, η οποία θα στεγάζεται στην ΓΑΔΑ, με συντονιστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Χαρακτήρισε απαραίτητη την επιμόρφωση των αστυνομικών αρχών, αλλά και των σπουδαστών στις σχολές, με μαθήματα για την ισότητα των φύλων και τη βία κατά των γυναικών, ενώ εθίγησαν και οι συνθήκες κράτησης γυναικών και μωρομάνων στις φυλακές.

Τέλος, προτάθηκε η ισότιμη ανέλιξη ανδρών και γυναικών στην βαθμίδα των αστυνομικών υπηρεσιών, η οργάνωση σεμιναρίων για την ισότητα στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης, η δημιουργία επιτροπής παρακολούθησης της εφαρμογής της ισότητας των φύλων κ.ά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.