Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Στα όρια λειτουργίας του το παθολογοανατομικό τμήμα του Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταγγελίες από τον ΙΣΑ.

Σε εξώδικη διαμαρτυρία προς τη διοίκηση του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο», προχώρησαν οι γιατροί του νοσοκομείου, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο παθολογοανατομικό τμήμα του.

Οι γιατροί αναφέρουν ότι στο παθολογοανατομικού τμήμα υφίστανται, σύμφωνα με τον οργανισμό του νοσοκομείου, επτά θέσεις μονίμων ειδικευμένων γιατρών παθολογοανατόμων, από τις όποιες, όμως, αφαιρέθηκε μια θέση χωρίς αιτιολογημένο σκεπτικό και από τις οποίες μόνο οι τέσσερις είναι καλυμμένες.

Επιπλέον, ο μοναδικός επικουρικός γιατρός που υπηρετούσε στο τμήμα με σύμβαση ορισμένου χρόνου αποχώρησε, ενώ παράλληλα υπηρετούν μόνο δυο ειδικευόμενοι αν και προβλέπονται τέσσερις θέσεις.

Ετησίως οι διενεργούμενες εξετάσεις ανέρχονται σε 10.000, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να είναι μεγάλα και περίπλοκα παρασκευάσματα με χρονοβόρα ενασχόληση, με συνέπεια να αναλογούν περίπου 2.500 εξετάσεις ανά γιατρό και σε περιόδους αδειών 3.000 εξετάσεις, δηλαδή πολλαπλάσια διαγνωστική εργασία σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που υπολογίζεται σε 1.000 δείγματα ετησίως.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την άμεση στελέχωση του τμήματος, επισημαίνοντας ότι η λειτουργία του έχει κομβικό ρόλο στη θεμελίωση της διάγνωσης πλήθους νόσων, στη διευκόλυνση του ρόλου των άλλων ιατρικών ειδικοτήτων και στην εξέλιξη της υγείας πολυάριθμων ασθενών.

Η λειτουργία του Παθολογοανατομικού Τμήματος, αναφέρει ο ΙΣΑ, έρχεται σε συνάρτηση με τη βελτίωση της θεραπείας των ασθενών, καθότι διαπιστώνεται η νόσος και ο γιατρός δύναται να χορηγήσει την καλύτερη δυνατή θεραπεία.

«Πλην, όμως, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού αυτό καθίσταται δυσχερές καθότι οι απαντήσεις καθυστερούν πολλές φορές πέραν του μήνα, αν και οι συγκεκριμένοι γιατροί ξεπερνούν τα όρια τους για να καταφέρουν να ανταποκριθούν στο λειτούργημα που επιτελούν», αναφέρει ο ΙΣΑ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.