Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Χωρίς την αιτιολογική έκθεση το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναμένεται να αναρτηθεί τις επόμενες μέρες.

Χωρίς την αιτιολογική έκθεση έχει δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας με τον τίτλο: «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».

Όπως αναφέρει ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς η αιτιολογική έκθεση, που συνοδεύει το πολυνομοσχέδιο, θα αναρτηθεί τις επόμενες μέρες. Παράλληλα τονίζεται ότι η πρόταση αποτελεί μεταβατικό στάδιο έως την κατάθεση του νέου θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα αναμορφώσει συνολικά το χάρτη της εκπαίδευσης και της έρευνας και θα αποτελέσει αντικείμενο ουσιαστικού και διευρυμένου διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σημειώνουμε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ηλεκτρονικής διαβούλευσης καθώς, ενώ αυτή ολοκληρώνεται μέχρι την Παρασκευή 14.00, τα σχόλια έχουν φθάσει τα 1.718 με τα 936 εξ αυτών να αφορούν το άρθρο για τη ρύθμιση των θεμάτων των αναπληρωτών.

Γενικά τα άρθρα που αφορούν αναπληρωτές και διορισμούς επειδή έχουν να κάνουν με το εργασιακό μέλλον περισσοτέρων από 20.000 αναπληρωτών συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό σχολίων όπως φαίνεται και από τον πίνακα που ακολουθεί.



Η δημόσια διαβούλευση


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.