Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ζητούν διόρθωση στην εξεταστέα ύλη των Μαθηματικών για το 2015-16

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Μια απαραίτητη διόρθωση στην εξεταστέα ύλης της Γ' Λυκείου, τιτλοφορείται το δελτίο Τύπου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και στο οποίο αναφέρεται ότι η προσθήκη υπόδειξης-οδηγίας στην παράγραφο 3.5, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και σύγχυση στους μαθητές, καθώς και δυσκολίες στην επιλογή θεμάτων για τις εξετάσεις.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προτείνει την απάλειψη της υπόδειξης - οδηγίας της παραγράφου 3.5 κι έτσι να παραμείνει η παράγραφος 3.5 αυτούσια με τα προηγούμενα χρόνια.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου...

«Με την ανακοίνωση της εξεταστέας ύλης των Μαθηματικών για τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2016 διαπιστώνεται ότι οι αλλαγές που υπάρχουν σε σχέση με την ύλη των εξετάσεων των προηγουμένων ετών είναι οι εξής:

Α. Η αφαίρεση του Κεφαλαίου των Μιγαδικών και

Β. η προσθήκη υπόδειξης – οδηγίας στην παράγραφο 3.5.

Θεωρούμε ότι αποφάσεις που αφορούν Αναλυτικά Προγράμματα Μαθηματικών, Σχολικά Βιβλία, προτεινόμενα συστήματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την εξεταστέα ύλη, πρέπει να είναι αποτέλεσμα ευρύτερου διαλόγου στον οποίο πιστεύουμε ότι είναι αυτονόητη η θεσμική εκπροσώπηση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, όπως τουλάχιστον κατ’ αρχήν δέχτηκε και ο αν. υπουργός κ. Κουράκης σε μια πρώτη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Δ.Σ της Ε.Μ.Ε., την Πέμπτη 4/6/2015.

Είναι κατανοητό ότι προσπάθεια εφαρμογής ενός μεταβατικού συστήματος εισαγωγικών εξετάσεων για δυο χρόνια που έρχεται να διορθώσει τα σοβαρότατα προβλήματα που θα δημιουργούσε η υλοποίηση της προηγούμενης πρότασης για τις εισαγωγικές εξετάσεις, επηρεάζει και την εξεταστέα ύλη με συνέπεια να εξηγείται η αφαίρεση του κεφαλαίου των Μιγαδικών αριθμών, ώστε να μην επηρεάζονται αρνητικά οι μαθητές που δεν είχαν επιλέξει την Θετική Κατεύθυνση στη Β’ τάξη.

Η προσθήκη όμως υπόδειξης - οδηγίας στην παράγραφο 3.5 δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και σύγχυση στους μαθητές, καθώς και δυσκολίες στην επιλογή θεμάτων για τις εξετάσεις.

Προτείνουμε την απάλειψη της υπόδειξης - οδηγίας της παραγράφου 3.5 και έτσι να παραμείνει η παράγραφος 3.5 αυτούσια με τα προηγούμενα χρόνια.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία με αυξημένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στη νέα γενιά και την κοινωνία, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, προτίθεται να ενθαρρύνει και να συντονίσει ευρύτερο διάλογο που θα αφορά στα Αναλυτικά Προγράμματα των Μαθηματικών Γυμνασίου και Λυκείου και τη Διδασκαλία των Μαθηματικών, με στόχο μια υψηλού επιπέδου Μαθηματική Παιδεία και Εκπαίδευση, που θα καλλιεργεί τη δημιουργική σκέψη, τη φαντασία, την επινοητικότητα και το κριτικό πνεύμα, στοιχεία απαραίτητα ώστε μεσο-μακροπρόθεσμα η μαθηματική μας εκπαίδευση να συμβάλλει τα μέγιστα, τόσο στην επαγγελματική σταδιοδρομία των παιδιών μας, όσο και γενικότερα στην οικονομική ανόρθωση της χώρας μας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.