Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική αυθαιρεσία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταγγελία για παράτυπη λήψη γενετικού υλικού από τον Γρηγόρη Τσιρώνη.
Ερώτηση με την οποία ζητούν από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση, να ερευνηθεί καταγγελία για παράνομη λήψη γενετικού υλικού από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, κατέθεσαν στη Βουλή 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές, με επικεφαλής τη Βασιλική Κατριβάνου, αναφέρονται σε καταγγελία του συνηγόρου του Γρ. Τσιρώνη, κατηγορούμενου για ληστείες, σύμφωνα με την οποία ελήφθη από τον πελάτη του γενετικό υλικό με παράτυπο τρόπο. Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι ελήφθη DNA από τον κ. Τσιρώνη και η λήψη έγινε υποχρεωτικά, παρά τις έντονες αντιρρήσεις του και χωρίς την απαραίτητη παράσταση τεχνικών συμβούλων που προτίθετο να διορίσει εντός προθεσμίας 48 ωρών που του τάχθηκε από τον ανακριτή, η οποία δεν είχε παρέλθει.

Οι 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται στον ν. 4322/2015 που πρόσφατα ψηφίστηκε και τροποποίησε το άρθρο του Ποινικού Κώδικα για τη διαδικασία λήψης γενετικού υλικού και ζητούν από τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή σε ποιες ενέργειες θα προβεί για τη διερεύνηση του εν λόγω περιστατικού και την απόδοση ευθυνών στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που αυθαιρέτησαν. Επίσης, ζητούν να ενημερωθούν ποια μέτρα θα ληφθούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αστυνομικής αυθαιρεσίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.